Генадія Корбана прикордонники не впустили в Україну – відібрали на кордоні паспорт як недійсний (ВІДЕО)


15:5622.07.2022

В Україні декілька днів обговорюється таємний указ президента Зеленського про припинення громадянства 10 осіб, серед яких олігарх Ігор Коломойський, очільник ТРО Дніпра Генадій Корбан, кілька чинних нардепів та діячів регіонального рівня. Поки офіційних підтверджень цьому документу влада не дає, але у деяких осіб з цього списку вже виникли проблеми з перетином кордону України.

Так, у розпорядженні видання “Страна” опинилося відео з українського кордону, де співробітники ДПСУ вилучили у голови штабу оборони Дніпра Генадія Корбана український паспорт і не дозволили йому потрапити в Україну. Своє рішення прикордонники пояснили тим, що нібито громадянство політика було призупинене і в’їхати в країну він не може. Ба більше, в ДПСУ прямо сказали Корбану, що його паспорт громадянина України наразі недійсний.

Примітно, що Корбан з’явився на кордоні зі своїми адвокатами, які просили прикордонників показати Указ президента про припинення його громадянства, адже про нього чули, але ніхто так і не бачив. Однак, в ДПСУ надати його не змогли.

У коментарі УП адвокат Корбана уточнив, що на кордон прибули представники СБУ, НАБУ та ДБР. Також, за даними УП, у голови тероборони відібрали український паспорт.

У коментарі “РБК-Україна” Корбан підтвердив, що намагався перетнути кордон Польщі та України у пропускному пункті “Смільниця” у Львівській області.

Бізнесмен уточнив, що в нього вилучили закордонний паспорт на підставі президентського указу про позбавлення громадянства.

“У результаті я не можу тепер в’їхати ні по одному документу: ні по військовому квитку, ні по “Дії”, ніяк. По суті, застряг тут, у прикордонній зоні. Адвокати зараз розбираються, тому що не зрозуміло, за яким документом, наприклад, я можу повернутися назад [до Польщі]”, – сказав Корбан.

Джерело “РБК-Україна” у правоохоронних органах підтвердило, що внутрішній та закордонний паспорти Корбана недійсні.
Тим часом “Телеграф” намагався дізнатися у Державній прикордонній службі України, чи дійсно Генадій Корбан намагався перетнути кордон України і його не пропустили через те, що паспорт політика був недійсним, однак прояснити цю ситуацію у відомстві не змогли.

“Я не володію інформацією про перетин, або спроби перетину кордону третіми особами. Розголошення такої інформації заборонено законодавством. Під час оформлення громадян на кордоні дії інспекторів прикордонної служби відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону”, — відповів прессекретар ДПСУ Андрій Демченко у коментарі нашому виданню.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube