Начальник Миколаївської ОВА розповів про подальшу долю розбомблених росіянами двох університетів в Миколаєві і перспектив навчання школярів та студентів


12:3027.07.2022

Щодо будівлі ННУ ім..Сухомлинського ще рішення немає, а ось щодо НУК рішення вже є – університет буде працювати.

Про це сьогодні, 27 липня, на брифінгу в Media Center Ukraine – Ukrinform повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

– Що стосується педагогічного університету (МНУ ім..Сухомлинського – прим.ред.), там ще триває аналіз щодо будівлі. Що стосується кораблебудівного університету, то він буде працювати – там з 15 вересня стартує процес навчання, комісії вже працюють, відновлена можливість проводити, в тому числі офлайн, навчання. Частину корпусу, яка була знищена, ми відрізаємо від експлуатації, частину, яку можливо використовувати, ми використовуємо. Переробляємо котельню, що була знищена, – щоб була можливість теплопостачання в університет та в гуртожиток. Кораблебудівний університет буде працювати, незважаючи на те, що терористи його хотіли знищити. Всі люди цілі, всі професори на місцях, навчання буде проводитись, – сказав начальник Миколаївської ОВА.

На уточнююче запитання щодо нового навчального року, Віталій Кім запевнив, що навчальний рік, безумовно, буде, але питання в його форматі.

«Для шкіл і дошкільних закладів – з вірогідністю в 99% – буде онлайн навчання через високу небезпеку по всій області. Можливо, північні райони області будуть частково офлайн, але це буде окреме рішення, в тому числі і місцевого самоврядування. Що стосується вищої освіти, то це теж окреме питання. Там, де є можливість забезпечити безпеку студентів, можливо буде офлайн навчання», – сказав начальник Миколаївської ОВА.

Щодо вступної кампанії до миколаївських вишів, Віталій Кім вважає, що в умовах війни «трохи більше, ніж половину від запланованого набору набрали, – це успіх».

Як повідомляло Інше ТВ, 15 липня в Миколаєві зранку росіяни розбомбили 2 найбільших університети – начальник Миколаївської ОВА (ВІДЕО).

В НУК практично не вціліло жодної аудиторії, а в «Сухомлинці» довелось обвалити  частину надбудови (ФОТО, ВІДЕО)

Також повідомлялось, що Кораблебудівний університет в Миколаєві, попри зруйнований росіянами головний корпус, буде працювати – ректор

Зруйнований росіянами кораблебудівний університет в Миколаєві просить допомоги у своїх випускників та всіх небайдужих людей (ЗВЕРНЕННЯ)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube