Через обстріли і ні: на Миколаївщині за добу вигоріло 67 га ячменю і пшениці (ФОТО)


09:0007.07.2022

Протягом доби, 6 липня, на території Миколаївської області зареєстровано 18 пожеж, 2 з яких в результаті потрапляння боєприпасів та уламків від них.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Так, внаслідок бойових дій в с. Шевченкове Миколаївського району загорілося поле з ячменем та суха трава. Рятувальників про це сповістили о 16:39. На місце направлено черговий караул 16 державної пожежно-рятувальної частини 2 державного пожежно-рятувального загону. Пожежу ліквідовано о 18:15, вогнем знищено 50 га ячменю на корені та 300 кв. м сухої трави.

В результаті ворожого обстрілу в Корабельному районі в м. Миколаєві на відкритій території зайнялася суха трава. Це сталося о 17:00. Пожежу ліквідували о 18:10 вогнеборці 5 ДПРЧ 2 ДПРЗ на площі 4,5 га.

Інші 16 пожеж не пов’язані із бойовими діями.

Двічі в області горіли автомобілі. Спершу через коротке замикання електропроводки виникла пожежа автомобіля ВАЗ 21099. Це сталося об 11:27 у м. Миколаєві. Об 11:55 її загасив черговий караул 4 ДПРЧ 2 ДПРЗ на площі 1,5 кв. м Від повного знищення врятовано автомобіль.

Другий епізод стався на автошляху у межах Кривоозерської територіальної громади Первомайського району. Тут загорівся автомобіль ВАЗ 2107, про що Службу порятунку сповістили о 18:29. Чергове відділення 18 ДПРЧ ліквідувало пожежу о 18:45 на площі 1,5 кв.м, її причина встановлюється.

Також вчора двічі горіла пшениця на корені, спершу на території Мигіївської територіальної громади Первомайського району, потім в Степівській ТГ Миколаївського району. Пожежі гасили: в першому випадку співробітники місцевого фермерського господарства до прибуття вогнеборців 23 ДПРЧ та МПО “Підгородня”, в другому — відділення 2 ДПРЧ 2 ДПРЗ із залученням водовозки місцевих фермерів. Площа загорянь становила 2 га та 15 га відповідно. В обох випадках причиною виникнення слугувало необережне поводження з вогнем.

О 16:15 у м. Южноукраїнськ у квартирі на 7 поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку загорілася їжа на плиті. Займання ліквідував сам господар до прибуття підрозділів оперативно-рятувальної служби.

Тричі горіли господарчі споруди та суха трава на території приватних домоволодінь, і всі виникали через необережне поводження з вогнем. Події сталися у с. Берізки Кривоозерської ТГ Первомайського району. Ліквідовано відділенням 13 ДПРЧ на площах 1,5 га сухої трави та 60 кв. м господарчої споруди. Врятовано від вогню житловий будинок. Другий епізод — пожежа господарчої у с. Висока Гора Вознесенського району. Черговим караулом 10 ДПРЧ її ліквідовано на площі 10 кв. м. Врятовано споруду від повного знищення та поруч розташований житловий будинок. Третій випадок стався у с. Грейгове Миколаївського району. Пожежу господарчої споруди, сухої трави та сміття ліквідували вогнеборці 16 ДПРЧ на площі 80 кв.м. Не допущено перекидання вогню на житловий будинок.

У с. Новосвітлівка Вознесенського району вдень загорілася неексптуатована будівля та допоміжна споруда. Пожежу загасив черговий караул 11 ДПРЧ.

Шість разів горіли суха трава та сміття у м. Миколаїв, Миколаївському, Вознесенському та Баштанському районах області. В останньому випадку вогонь ледь не дійшов до приватного сектору. Завдяки своєчасно вжитим заходам врятовано житловий будинок та дві господарчі споруди. Причини виникнення даних пожеж або встановлюються, або ж їх спричинила необережність громадян.

Ще одна пожежа сталася через навмисний підпал. Це сталося ввечері, тут горіли пожнивні залишки. Рятувальники 14 ДПРЧ зупинили вогонь на площі 1 га.

Як повідомляло Інше ТВ, за позаминулу добу на Миколаївщині через обстріли було дві пожежі в Миколаєві, горіло поле з ячменем у Миколаївському районі. Також була підтверджена загибель людини внаслідок ракетної атаки у Нечаяному (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube