Пожежі через обстріли на Миколаївщині – дві в Миколаєві, поле з ячменем у Миколаївському районі. Підтверджена загибель людини внаслідок ракетної атаки у Нечаяному (ФОТО)


09:2806.07.2022

Протягом 5 липня на території Миколаївської області зареєстровано 20 пожеж, 4 з них внаслідок ворожих обстрілів.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Після влучання в об’єкти військової та цивільної інфраструктури виникло 4 пожежі. Одну з них загасили у Миколаєві на вул. Героїв України на площі 1000 кв. м. До гасіння залучалось 63 особи 15 одиниць техніки (з них 51 рятувальник, 13 пожежних та спецавтомобілей Головного управління ДСНС України у Миколаївській області). Другу – на проспекті Богоявленському площею 120 кв. м – загасили 14 вогнеборців та 2 одиниці техніки ДСНС.

За межами с Дмитрівка Куцурубської територіальної громади Миколаївського району через влучення боєприпасів та їх уламків внаслідок бойових дій горіли пожнивні залишки й солома на площі 600 кв. м та поле з ячменем на площі 4,9 га. Обидві пожежі загасили вогнеборці 22 ДПРЧ 2 ДПРЗ.

6 липня о 03:40 пожежно-рятувальне відділення 8 ДПРЧ 2 ДПРЗ залучалось для розбирання будівельних конструкцій та пошуку людей під завалами на території фермерського господарства у с Нечаяне Миколаївського району, яке було зруйноване внаслідок ракетного обстрілу. З-під завалів вилучено тіло загиблої людини.

Через несправність рухомих вузлів та деталей горів комбайн John Deere 9500 за межами с Іванівка Куцурубської ТГ Миколаївського району та поле з озимою пшеницею на корені. Пожежу на площі 15 кв. м та 1 га загасили вогнеборці 22 ДПРЧ.

Необережне поводження з вогнем призвело до займання будівлі, яка не експлуатується на відкритій території за межами с. Маринівка Доманівської ТГ Вознесенського району. Пожежу на площі 150 кв. м загасили вогнеборці 14 ДПРЧ 4 ДПРЗ та місцеве населення. Для підвозу води залучався трактор з бочкою СФГ “Меліоратор-Юг”.

Коротке замикання електропроводки спричинило пожежу приватного житлового будинку на вул. Садовій м. Вознесенська яку загасили вогнеборці 12 ДПРЧ 4 ДПРЗ на площі 3 кв. м.

Причина пожежі гаража та автомобіля ВАЗ 2121 на вул. Парковій м. Южноукраїнськ встановлюється. Її загасили вогнеборці 25 ДПРЧ на площі 25 кв.м.

11 пожеж сухої трави, чагарників та сміття на території усіх районів області загальною площею понад 14 га стались через необережне поводження з вогнем громадян. На них забезпечене оперативне реагування підрозділів Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.

З початку російської агресії група піротехнічних робіт та підводного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення 3460 разів залучалась для ідентифікації та вилучення ВНП на території міста та області після обстрілів. Всього вилучено 2913 ВНП. 5 липня здійснено 8 виїздів, вилучено 4 боєприпаси.

Як повідомляло Інше ТВ, Спробу наступу загарбників на півдні жорстко придушили, — Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube