На Миколаївщині за півроку було зареєстровано понад 2 тисяч звернень з приводу домашнього насильства


16:3404.07.2022

Протягом 6 місяців до підрозділів поліції Миколаївської області надійшло 2 тис. 294 звернення з приводу вчинення домашнього насильства.

За результатами їх розгляду поліцейські склали 863 протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування».

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Слідчі підрозділи області відкрили 42 кримінальних проваджень, у тому числі 26 за фактами систематичного вчинення протиправних дій відносно членів родини – за статтею 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство».

З метою недопущення повторного вчинення домашнього насильства на профілактичний облік поліцейські поставили 568 кривдників, у тому числі трьох – у зв’язку із винесенням судами обмежувальних приписів. У переважній більшості це особи чоловічої статі (92 %). Усього на такому обліку на кінець року перебувало 1874 особи (92,5 % – чоловіки).

У свою чергу, відносно 252 осіб, які допустили вчинення домашнього насильства, були застосовані термінові заборонні приписи, а одному кривднику анулювали дозволи на право зберігання та носіння зброї із обов’язковим вилученням зброї.

На Миколаївщині за півроку було зареєстровано понад 2 тисяч звернень з приводу домашнього насильства 1
На Миколаївщині за півроку було зареєстровано понад 2 тисяч звернень з приводу домашнього насильства 3

Шановні громадяни! Якщо ви стали жертвою домашнього насильства невідкладно телефонуйте за номером 102.

Також для осіб, які постраждали від домашнього насильства, діє «гаряча лінія», на яку можна звернутися за номером телефону 15-47, та Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства – 800-500-005 або 116-123 (з мобільного).

Для отримання безкоштовної правової допомоги, на яку мають право усі постраждалі від домашнього насильства, телефонуйте за номером 0-800-213-103.

Як повідомляло Інше ТВ, Прокуратура відправила під суд мешканця Арбузинки за систематичне домашнє насильство



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube