Доба війни на Миколаївщині – щільність обстрілів суттєво зросла


05:5427.06.2022

Вчора, 26 червня, в місті були 4 повітрян тривоги. Ворог в нашій операційній зоні переважно продовжує оборонні дії, нових ударних угруповань не створює, намагається виснажити наші війська ракетно-артилерійськими та мінометними обстрілами. Протягом доби збільшено щільність обстрілів майже в 1,5 рази. Крім того, по наших позиціях ворог наніс 4 авіаційні удари, а проти нашої авіації застосував керовану ракету “повітря-повітря”. Окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру із ствольної та реактивної артилерії в районах Осокорівки, Трудолюбівки, Добрянки, Ганнівки, Зорі, Благодатного та Луча. За підтримки армійської авіації ворог намагався відновити контроль над населеним пунктом Потьомкіне, успіху не мав, відійшов.

На тимчасово захоплених територіях окупаційна влада продовжує проводити так звані фільтраційні заходи стосовно місцевих жителів. На блокпостах посилено контррозвідувальні заходи. В Баштанському районі Миколаївської області протягом ночі ворог щільними обстрілами гатив по сільськогосподарським угіддям. Постраждалих нема. Через влучення боєприпасів та їх уламків загорілась господарча будівля на території приватного домоволодіння у селі Шевченкове Шевченківської сільської громади Миколаївського району. Вибух, який зранку чули мешканці Миколаєва, був результатом роботи сил ППО, які збили ворожий безпілотник навідного оперативно-тактичного рівня, яким ворог проводив повітряну розвідку та наведення артилерії на Миколаївщині.
За минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 5 людей, дітей серед поранених немає. Усі постраждалі доставлені у медичні заклади і отримують необхідну допомогу. Загалом, станом на вчора, в миколаївських лікарнях знаходяться 293 громадян, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину. Ще 69 постраждалих отримали допомогу амбулаторно.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube