Обстріли Миколаївщини та Дніпропетровщині, а також фейк про знайдений у Скадовську скотомогильник із сибірською виразкою – про дії ворога у зведенні ОК «Південь»   


16:0913.06.2022

Ситуація на лінії зіткнення на півдні країни динамічна й напружена.

Ворог продовжує ведення бойових дій, але наші підрозділи поступово змушують його вивільняти позиції і перевіряти на міцність другий і третій рубіж оборони, а подекуди й відступати далі.

Про це йдеться у зведенні про поточну оперативну обстановку Оперативного командування «Південь» станом на 13.00 13 червня, передає Інше ТВ.

Так, з метою розвідування наших контрнаступальних дій ворог проводить повітряну розвідку. Але наші зенітно-ракетні підрозділи влучно «вкладають» пташок типу «Орлан-10» на землю без повернення до строю ані приладів, ані зібраних даних.

Втрачаючи позиції, противник продовжує обстріли Миколаївщини. Завдані удари по передмістю Баштанки і обласного центра зруйнували будівлі, пошкодили елементи інфраструктури та сільськогосподарські площі. Постраждалих та втрат нема.

А в Зеленодольській громаді (Дніпропетровщина) внаслідок обстрілу “Ураганом” по житлових кварталах, попередньо, одна людина загинула, п’ятеро поранено. Зруйновано й пошкоджено кілька будинків. Задокументованими фактами порушення рашистами норм міжнародного гуманітарного права займаються правоохоронці.

На Херсонщині практично весь Бериславський район перебуває під обстрілами. Відступаючи, окупанти вдаються до мародерства й знущань над місцевими мешканцями.

Намагаючись залякати населення й налаштувати проти української влади, російські окупанти поширюють фейки про знайдене у Скадовську Херсонської області покинуте поховання із сибірською виразкою. Але всі епізоотично неблагополучні пункти на Херсонщині відпрацьовані, локалізовані та законсервовані, тож загрози не являють. А найбільша небезпека, яка зараз панує в регіоні, – це окупаційні війська.

На Одещині тривають котрдиверсійні заходи, одним з результатів яких стало засудження до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна чергового прихильника «руського миру». Слідством встановлено, що чоловік підтримував незаконне вторгнення та проведення військово-терористичних дій представниками збройних формувань російської федерації в Україні, надавав представникам так званої “ЛНР” інформацію щодо кількості, розміщення та переміщення військової техніки Збройних Сил України, блокпостів територіальної оборони, прикордонних загонів, чисельності особового складу. Крім того, чоловік, без передбаченого законом дозволу, придбав та зберігав за місцем свого мешкання гладкоствольну вогнепальну зброю та вибухову речовину типу гексоген.

Корабельне угруповання ворожих кораблів в Чорному морі наразі складається з п’яти носіїв крилатих ракет – чотирьох кораблів та одного підводного човна, а також чотирьох ВДК. Тож загрози залишаються, але сили оборони напоготові.

Як повідомляло Інше ТВ, За добу на Миколаївщині внаслідок російських обстрілів поранено 19 людей



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube