Льотчику Ігорю Бедзаю присвоєно звання Героя Ураїни посмертно


18:0411.05.2022

Сьогодні, 11 травня, у Миколаєві проводили в останню путь справжнього героя Ігора Бедзая.

І сьогодні Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про присвоєння Ігорю Бедзаю звання Героя України (посмертно).

Документ опубліковано на сайті голови держави, передає Інше ТВ.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу постановляю:

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” БЕДЗАЮ Ігорю Володимировичу – полковнику (посмертно)», – йдеться у документі.

Як повідомляло Інше ТВ, 7 травня при виконанні бойового завдання полковник Ігор Бедзай загинув.

Інше ТВ свого часу зняло фільм про події  3 березня 2014 року. Про те, як Сакська морська авіаційна бригада здійснила справжнє диво, прорвавшись із окупованого півострова на материкову частину України.

Командир Сакської бригади Ігор Бедзай взяв на себе відповідальність за ухвалене рішення (вище командування не було проінформоване) і дав команду на зліт.

В умовах повної тиші в радіоефірі, на холодних двигунах пілоти 10-ї Сакської морської авіаційної бригади піднялися в небо з аеродрому в Новофедорівці та забрали техніку в Кульбакіно. А потім з-під носа ворога викрали ще один «борт» — 22-й. Таким чином бригада стала єдиною кримською військовою частиною, яка змогла вивести з окупованого Криму свою техніку.

Вже на материку Сакська бригада стала 10-ю морською авіаційною бригадою, а кілька років тому Ігор Бедзай став заступником командувача ВМС ЗС України з авіації.

Додамо, що у 2016 році Ігор Бедзай став «Народним героєм України».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube