«Поезія Вільних»: серед 10 тисяч заявок віршів про війну в Україні є вірші і з Миколаєва


16:1006.04.2022

Понад 10 тис. заявок віршів написали українські та іноземні поети з початку воєнних дій росії на території України.

Саме стільки заявок віршів було подано за перших 15 днів на порталі «Поезія Вільних», який був створений за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики та Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти на початку березня 2022, повідомляють в МКІП. 

Всі 100% віршів — про війну. Третина із них – це вірші, сповнені нерозуміння, шоку, злості та ненависті щодо загарбників. Інша третина творів стосується внутрішніх переживань героїв, такі вірші сповнені тривоги, страху, непевності щодо майбутнього і свого життя. Це вірші авторства дітей, солдатів, волонтерів перед лінією фронту, солдатських матерів, коханих дівчат та звичайних цивільних мешканців, до домівок яких прийшла війна. Велика частка віршів — про перемогу, силу українських ЗСУ, захват їхньою мужністю та щира подяка всім, хто бореться.  

Понад 80% віршів — оптимістичні. Це означає, що поети вірять у перемогу, чим дуже точно передають суспільні настрої.

Портал «Поезія Вільних» поповнюється новими віршами щогодини. Нещодавно з’явилася можливість для авторів, зазначити місце, де було написано вірш. Тож, тут є вірші з Києва, Харкова, Одеси, Миколаєва, Волновахи. Написані у підвалах Маріуполя і під час евакуації «Укрзалізницею» з Чернігова.  

Приблизно 1 раз на 20 віршів зустрічається легендарна фраза про напрямок корабля. Завдяки нашим поетам тепер ця цитата остаточно увіковічнена в українській культурі.  

Вірші найвищого художнього рівня отримують позначку «Вибір редакції». Найкращі вірші сформують збірку, яку вийде друком за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Поезія Вільних»: серед 10 тисяч заявок віршів про війну в Україні є вірші і з Миколаєва 1
«Поезія Вільних»: серед 10 тисяч заявок віршів про війну в Україні є вірші і з Миколаєва 3

Як повідомляло Інше ТВ, Нова пісня гурту So Far Beyond — «Кулемет» (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube