Туристи протерли у грудях веронської статуї Джульєтти дірку


23:1016.04.2024

Статуя Джульєтти у Вероні була пошкоджена. Очевидно, надмірні пестощі призвели до того, що в оспіваному Вільямом Шекспіром пам’ятнику коханню, що стоїть у знаменитому дворику Віа Каппелло, з’явилася невелика дірка.

Бронзова фігура, якої торкалися туристи, була фактично зношена до того, що її можна було пробити. Невеликий отвір з’явився на правих грудях скульптури, в місці, на яке найбільше звертають увагу туристи.

Про це пише FQmagazine, передає Інше ТВ.

“Це незмінна сцена, – сказав співробітник служби безпеки, – багато хто також вважає її своєрідним талісманом на щастя, особливо багато молодих пар. Хто знає, чи дійсно це приносить удачу в їхні стосунки”.

Це туристичний об’єкт, який приваблює багато відвідувачів, оскільки він поки що не є платним: доступ до двору, де розташована статуя, фактично безкоштовний, тоді як квиток стягується лише за відвідування будинку, де знаходиться оригінальна робота, створена в 1972 році скульптором Нерео Костантіні.

Рішення про заміну статуї було прийнято муніципальною адміністрацією десять років тому саме через цю проблему – зношеність скульптури, спричинена руйнівним впливом часу та дотиками і пестощами гостей. Тепер міській раді доведеться розглянути можливість подібного втручання щодо копії, розміщеної під знаменитим кам’яним балконом, з якого дивляться закохані пари з усього світу, і де святкують весілля в рамках проекту “Виходь за мене заміж у Вероні”.

Як повідомляло Інше ТВ, минулого року національний символ Данії вандали опоганили російським триколором (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube