Секретні матеріали Пентагону могла “злити” дитина, – Associated Press


20:4411.04.2023

Людина, яка “злила” секретні дані розвідки США про плани українського контрнаступу може виявитися дитиною під псевдонімом “Лукка”.

Про це пише Associated Press.

Видання стверджує, що поспілкувалося з учасником чат-групи Discord, у якої кілька місяців тому з’являлися “злиті” документи. Відомо, що йому 18 років, але своє ім’я він не називає, турбуючись про свою особисту безпеку.

Хлопець розповів, що вийшов на контакт із ЗМІ заради очищення репутації 3-ї особи, яка використовує псевдонім “Лукка”. Саме тієї людини, що публікувала документи, які наробили галасу в інформаційному просторі всього світу.

“Лукка “це просто дитина”. Він просто постійно публікував це, щоб возитися з людьми”, — додав користувач Discord.

При цьому співрозмовник не каже, хто першим завантажив документи на Thug Shaker Central. І перевірити на кого працювала ця людина і які інтереси переслідувала за цими даними неможливо.

Співрозмовник видання вважає, що людина, яка опублікувала документи, не усвідомлювала масштабу і не переслідувала жодної ідеології. Просто, за його словами, йшлося про банальне бажання справити враження у рамках своєї групи.

Користувач Discord зазначив, що якщо “першоджерело” заарештують, то він має копії “понад сотні” сторінок документів, які можливо злити.

Нагадаємо: Справжній витік військових документів чи імітація, але Україна частково змінила плани, а союзники США обурені, – CNN



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube