Яке безглузде самогубство. На Херсонщині командир помилився в координатах і спалив свою розвідгруппу, від покарання його врятували ЗСУ


13:4701.09.2022

Деякі підрозділи російської загарбницької армії є вкрай неефективними через низьку мотивацію окупантів та неадекватність командирів.

За даними джерел 24 каналу в українських спецслужбах, ще до початку контрнаступальних дій з боку ЗСУ на Херсонщині стався вкрай показовий інцидент, який призвів до загибелі російських розвідників з одного елітного підрозділу. Російські окупанти загинули від дружнього вогню, викликаного некомпенентністю з боку командування.

Група російських розвідників згоріла у посадці внаслідок нищівного обстрілу своїми ж запалювальними снарядами.

Так, під час бойового виходу російської розвідгрупи командир одного з передових підрозділів отримав наказ зі штабу обстріляти позиції ЗСУ запалювальними снарядами. Офіцер передав координати артилерії, але зробив у них помилку, на яку йому вказали підлеглі. Тим не менш, артилерія ворога відпрацювала по тій точці, на яку вказав недосвідчений командир.

Всі снаряди пішли у посадку, де переховувалися російські розвідники-спецпризначенці.

Про “героїчно загиблих” окупантів могли б за давньою російською традицією забути, але керівництво розвідників образилося на артилеристів та того, хто віддав помилковий наказ. Через це з Нової Каховки викликали штабних офіцерів, які б мали створити комісію та розслідувати інцидент.

Однак від покарання недосвідченого командира раптово врятували бійці ЗСУ. У ніч перед виїздом на Херсонщину у місце, де перебували керівники ординського війська, прилетіли ракети GMLRS. Майже всі призначені для роботи у комісії загинули. Ті ж, кому пощастило вижити, миттєво забули про свої плани та зосередилися на власному виживанні.

Наступного дня після накриття командного пункту з HIMARS бойові дії на Херсонщині активізувалися. То ж розслідування “прикрого” інциденту з помилкою офіцера не буде. Бо, по-перше, російським загарбникам не до того, аби займатися подібними дрібницями під час контрнаступу України, а, по-друге, розслідувачі вже закінчилися.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube