Зсуви грунту на італійському острові – вже 7 загиблих, є зниклі безвісти (ВІДЕО)


11:4128.11.2022

Пошукові групи виявили сімох загиблих, у тому числі 3-тижневого малюка та маленьких брата і сестер, похованих у багнюці та уламках зсуву грунту в густонаселеному портовому місті на курортному острові Іскія.

Префект Неаполя підтвердив, що п’ятеро людей вважаються зниклими безвісти та є побоювання, що вони поховані під уламками, стихія сколихнула цю місцевість біля західного узбережжя країни перед світанком у суботу. Потужна сила руйнувала будівлі на своєму шляху та зіштовхувала транспортні засоби в море, пише Associated Press.

Інші жертви були ідентифіковані як: батьки немовляти, також інша дитина – 5-річна дівчинка та її 11-річний брат, 31-річний житель острова та болгарський турист.

«Бруд і вода заповнюють будь-який простір. Але наші команди шукають з надією, навіть якщо це дуже важко. Ми найбільше сподіваємося, що люди, визнані зниклими безвісти, знайшли притулок у родичів і друзів і не повідомили про своє становище», — сказав Лука Карі, речник італійських пожежників, державному телебаченню RAI.

Ризик зсувів залишався у найвищій частині міста. Невеликі бульдозери спершу зосередилися на розчищенні доріг, щоб дозволити проїхати рятувальним машинам, а водолазні групи залучили для перевірки автомобілів, які зіштовхнуло в море.

Папа Франциск висловив свою близькість до жителів острова Іскія під час традиційного недільного благословення на площі Святого Петра. «Я молюся за постраждалих, за тих, хто страждає, і за тих, хто бере участь у порятунку», — сказав він.

Префект Неаполя Клаудіо Паломба заявив у неділю, що 30 будинків були затоплені, а понад 200 людей залишилися без домів. Постраждало п’ятеро людей.

Величезний зсув перед світанком у суботу був спровокований надзвичайною кількістю опадів, і маса бруду та сміття пронеслася через порт Казаміччола, руйнуючи будівлі та змітаючи транспортні засоби в море.

На одному широко розповсюдженому відео показано, як чоловік, покритий брудом, чіпляється за віконницю, по груди в каламутній воді.

За словами офіційних осіб, на острові випало 126 міліметрів  опадів за шість годин, вони стали найбільш рясними за останні 20 років. Експерти кажуть, що катастрофа посилилася будівництвом у зонах високого ризику на гірському острові, який також знаходиться в сейсмічно активній зоні. Двоє людей загинули в 2017 році, коли землетрус магнітудою 4,0 стався в Казаміччола і Лакко Амено.

Вінченцо Де Лука, глава регіону Кампанья, де розташована Іскія, заявив, що будинки в зонах ризику повинні бути знесені, припускаючи, що вони були побудовані без необхідних дозволів.

«Люди повинні розуміти, що на деяких територіях жити не можна. Немає такого поняття, як необхідність (будувати) незаконно», — сказав Де Лука RAI. «Будівлі у вразливих зонах мають бути знесені».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube