З тераріуму Стокгольмського зоопарку збігла отруйна 2,5-метрова королівська кобра. І через тиждень повернулась  


22:1430.10.2022

Отруйна королівська кобра завдовжки два з половиною метри після тижневої втечі повернулася до тераріуму Стокгольмського зоопарку “Скансен”.

Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на офіційні особи зоопарку, передає DELFI.

Чотирирічна королівська кобра завдовжки близько 2,5 метрів втекла зі свого нового тераріуму лише тиждень тому, 23 жовтня. Вона зуміла знайти щілину біля освітлювальних приладів у стелі тераріуму. Після зникнення змії співробітники зоопарку перейменували втікачку на честь відомого фокусника Гудіні.

Після втечі кобри відділ рептилій у зоопарку Стокгольма було закрито. Щоб побачити шлях змії, співробітники розсипали в приміщеннях борошно. А як приманку в тераріум розкидали мертвих щурів і влаштовували інші пастки.

Коли це не спрацювало, у тераріумі встановили спеціальні відеокамери та звернулися за допомогою до шведських митників – для полювання на змію вони використовували рентгенівське обладнання.

Зрештою, змія була виявлена ​​у стіні будівлі. Декілька спроб зловити її, проробивши в стіні отвори, виявилися марними. А в ніч на 30 жовтня рептилія все ж таки повернулася у свій теплий тераріум.

З 30 жовтня після затримання кобри відділ рептилій Стокгольмського зоопарку знову відкрився для відвідувачів, але “Гудіні” поки що поміщений під “домашній арешт”.

Королівські кобри зазвичай харчуються іншими зміями, але їх укус може стати смертельним для людини, якщо вчасно не надати медичної допомоги.

Як повідомляло Інше ТВ, «Як обрати, кого евакуювати?»: чому Миколаївський зоопарк відмовився від евакуації колекції



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube