«Там не маленька тріщина, це справді величезна дірка», – в Данії назвали диверсією пошкодження газопроводу


19:3127.09.2022

Вночі, проти 27 вересня, на північному сході від острова Борнгольм (у Балтійському морі, належить Данії) на трасі газопроводу “Північний потік-1” стався витік газу. Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен назвала інцидент “надзвичайною ситуацією”, заявивши що це диверсія. Про це повідомляє Berlingske, інформує УНН.

«Ми з боку уряду і влади дуже серйозно ставимося до цієї ситуації. Є три витоки. Навіть з деякою відстанню між ними. Тому важко уявити те, що це відбувається випадково, але ще занадто рано робити висновки, тому ми теж дивимось на це з усією серйозністю», – сказала вона на пресконференції під час візиту до Польщі, де взяла участь у відкритті газопроводу Baltic Pipe.

За даними Данського енергетичного управління, «там не маленька тріщина, це справді величезна дірка».

«Ми стурбовані тим, що там сталося. Наразі надто небезпечно бачити пошкодження, але вони масштабніі», – заявив директор Датського енергетичного агентства. 

Доповнення

На обох нитках газопроводу Північний потік-1, 26 вересня, зафіксували падіння тиску. Постачання російського газу по Північному потоку повністю зупинено, доки не будуть усунені пошкодження обладнання, а саме вітік масла на двигунах.

Ціни на газ у Нідерландах та Великій Британії зросли у вівторок вранці на новинах про “Північний потік” з росії до Європи. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube