Окуповані Херсонська та значна частина Запорізької області залишились без електропостачання


15:5025.08.2022

Окуповані Херсонська та значна частина Запорізької області сьогодні, 25 серпня, залишились без електропостачання.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Так, мешканці більшої частини тимчасово окупованої території Запорізької області залишилися без світла та води. При цьому в області вже місяць немає газу.

“Сьогодні майже в усіх захоплених населених пунктах Запорізької області окупанти відключили електроенергію. А це значить, що цивільне населення залишилось не тільки без світла, а й без води”, – написав в Telegram мер Мелітополя Іван Федоров, який додав, що зв‘язок також майже заблоковано.

Зникло світло і в окупованому Енергодарі, але так вже почалися відновлювальні роботи, поінформував в Telegram мер Енергодара Дмитро Орлов.

“Після завершення цього процесу розпочнеться підключення каналізаційно-насосної станції. І наступним кроком стане відновлення роботи свердловин на питному водозаборі”, – розповів він.

За його словами, фахівці докладають максимальних зусиль, щоб виконати ці роботи найближчим часом.

Як повідомили РБК-Україна джерела в енергогалузі, відсутність електро- та водопостачання в Енергодарі пов’язана з пошкодженням ліній електропередач.

“З ситуацією на ЗАЕС це не пов’язано. Причина – пошкодження ліній електропередач”, – сказав співрозмовник.

На даний момент зазначив він, ведуться ремонтні роботи та подача води та електроенергії відновлюється.

Також залишилися без енергопостачання і мешканці тимчасово окупованої території Херсонської області, повідомив в телеграм голова облради Юрій Соболевський.

“Херсонщина без енергопостачання. А отже, і без центрального водопостачання та без зв’язку”, – написав він.

Соболевський зазначив, що, крім очевидних побутових незручностей через відсутність світла, під питанням перебуває також робота медичних закладів. За його словами, наразі дуже складно сказати, в якому стані знаходяться аварійні генератори, і чи є запас палива для них.

“Гуманітарний кошмар, викликаний окупацією, лише посилюється. Крім того, вимкнені морозильні камери в торгових точках можуть призвести до псування харчових продуктів, що потім може спричинити спалах інфекційних кишкових захворювань”, – написав він.

Соболевський також додав, що мешканці Херсонської області перебувають в інформаційному вакуумі, оскільки без зв’язку у них немає можливості отримувати об’єктивну інформацію.

“Орки заявили, що протягом двох днів відновлять енергопостачання. Якщо терміни затягнуться – ситуація почне погіршуватися з кожним днем”, – написав він.

Як повідомляло Інше ТВ, США попередили, що рф готується провести “референдуми” на окупованих територіях протягом кількох днів чи тижнів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube