США попередили, що рф готується провести “референдуми” на окупованих територіях протягом кількох днів чи тижнів


06:3925.08.2022

росія готується провести “фіктивні референдуми” на окупованих українських територіях упродовж кількох днів чи тижнів, попередили США у середу, передає УНН з посиланням на Reuters.

Москва доручила офіційним особам розпочати підготовку в районах, які перейшли під її контроль під час війни з Україною, включаючи Харків, Херсон, Запоріжжя, частини Донецька та Луганська, повідомив журналістам офіційний представник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Він додав, що перші “референдуми” можуть бути оголошені вже наприкінці цього тижня, зазначивши, що США та міжнародне співтовариство не вважатимуть такі вибори законними.

“Ми очікуємо, що росія спробує маніпулювати результатами цих референдумів під неправдивою заявою про те, що український народ хоче приєднатися до росії. Вкрай важливо виявити та спростувати цю дезінформацію в режимі реального часу”, — сказав Кірбі.

“Російські офіційні особи самі знають, що те, що вони роблять, буде позбавлене легітимності і не відображатиме волю народу. Український народ на будь-якому вільному та чесному референдумі проголосував би переважною більшістю проти приєднання до росії”, — додав він.

Читайте: Через Крим: російські окупанти формують ще один добровольчій батальйон і думають про перенесення «референдуму» – ISW



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube