З 17 пожеж за добу на Миколаївщині 4 виникли через обстріли. На пожежі в Вознесенському районі постраждала людина – наразі вона в лікарні (ФОТО, ВІДЕО)


11:0308.08.2022

За чергову добу в області зареєстровано 17 пожеж, чотири з яких виникло внаслідок ворожих обстрілів.

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Так, через обстріли гасили такі пожежі:

– через потрапляння боєприпасів та їх уламків внаслідок бойових дій зайнялась господарча споруда на території дачної ділянки в одному із садових товариств Костянтинівської ТГ Миколаївського району. До місця виклику направлено черговий караул 1 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області і вже через 40 хвилин пожежу площею 10 кв. м ліквідували;

– ще одна пожежа внаслідок обстрілів виникла на території одного із підприємств м. Миколаєва. Після влучання снаряда загорівся вантажний автомобіль ЗІЛ. Вогнеборці 5 ДПРЧ пожежу площею 5 кв. м загасили;

– після “прильотів” загорілись літня кухня, господарча будівля та дві господарчі споруди в смт Первомайське. Рятувальники 16 ДПРЧ, прибувши до місця, ліквідували пожежі на загальній площі 100 кв. м;

– також через бойові дії виникла пожежа хвойної підстилки та лісових насаджень на території Галицинівського лісового урочища. Вогнеборцями Галицинівського загону місцевої пожежної охорони горіння площею 1,4 га ліквідовано.

Також зареєстровано п’ять пожеж на території приватного сектору.

О 10:40 вогнеборці 4 ДПРЧ ліквідували пожежу житлового будинку по вул. 9 лінія м. Миколаєва. Травмованих та постраждалих немає. Причина виникнення наразі встановлюється. На місці також працювали чергова зміна оперативно-координаційного центру та співробітники поліції.

Пожежу господарчої споруди ліквідували рятувальники 6 ДПРЧ в смт Арбузинка. Вогневий випадок зафіксовано по пров. Торговому о 18:25. Площа горіння склала 20 кв. м. Причина встановлюється.

О 18:34 на пункт зв’язку 1 ДПРЧ сповістили про займання пиломатеріалів на території приватного домоволодіння по вул. Житомирській с. Костянтинівка Миколаївського району. Вогнеборці о 20:48 пожежу ліквідували на площі 400 кв. м. Вогнем пошкоджено автомобіль ЗІЛ, трактор та дві металеві ємності. Причина виникнення встановлюється.

Пожежі двох житлових будинків зафіксовано вночі 8 серпня у с. Новоселівка Арбузинської ТГ Первомайського району та с. Троїцьке Новоодеської ТГ Миколаївського району. Черговими караулами 6 та 21 ДПРЧ пожежі ліквідовано на площах 80 та 200 кв. м відповідно. Постраждалих та травмованих немає. Причини виникнення встановлюють спеціалісти.

Також на місцях працювали співробітники поліції.

О 12:36 до Служби порятунку сповістили про пожежу автомобіля Opel Vivaro в с. Чорноморка Миколаївського району. Рятувальники 22 ДПРЧ о 12:53 горіння площею 5 кв. м ліквідували. Ймовірна причина виникнення — коротке замикання електропроводки.

О 16:11 в с. Галицинове виникло займання обшивки резервуара на одному із об’єктів Миколаєва. Пожежу площею 20 кв. м о 17:05 ліквідовано. До гасіння залучено два відділення 5 ДПРЧ, вогнеборці Галицинівського загону МПО, чергову зміну ОКЦ та співробітників 5 взводу державного воєнізованого гірничо-рятувального загону.

Також в області виникло шість пожеж в природних екосистемах. Горіли суха трава, сміття та чагарники на відкритих територіях Вознесенського (Доманівська, Прибужанівська ТГ), Миколаївського (Новоодеська ТГ), Баштанського (Казанківська ТГ), Первомайського (Врадіївська ТГ) районах області та у м. Миколаєві. Загальна відстань яку пройшов вогонь склала майже 13 га.

На пожежі у Вознесенському районі постраждав чоловік. З попереднім діагнозом отруєння продуктами горіння госпіталізований до Вознесенської багатопрофільної лікарні. Наразі його стан лікарі оцінюють як середньо тяжкий.

Причинами виникнення пожеж слугували підпали та необережне поводження з вогнем.

Як повідомляло Інше ТВ, Зранку ворог обстріляв околиці Миколаєва, біля Баловного зруйновано 8 дач



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube