У Японії почалось виверження стратовулкану Сакурадзіма (ВІДЕО)


22:3624.07.2022

Десятки людей були змушені покинути свої будинки після виверження стратовулкану Сакурадзіма, що почалося на півдні Японії в префектурі Кагосіма на острові Кюсю.

Про це пише DELFI, передає Інше ТВ.

Японське метеорологічне агентство увечері в неділю, 24 липня, оголосило п’ятий, підвищений рівень небезпеки, який потребує евакуації.

За словами заступника голови кабінету міністрів Японії Йосіхіко Ісозакі, даних про загиблих, постраждалих та збитків не надходило. Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда доручив уряду “тісно співпрацювати з місцевим муніципалітетом, щоб запобігти збиткам”, повідомив Ісодзакі журналістам.

Стратовулкан Сакурадзима часто викидає дим і попіл і є великою туристичною пам’яткою. За останній тиждень це теж не перший такий випадок. Попереднє виверження відбулося 17 липня.

За даними метеорологів, попіл розлетівся на відстань близько 2,5 кілометра від кратера, а дим піднявся на висоту близько 300 метрів і злився з хмарами. Метеорологи попереджають про ризик падіння великих вулканічних каменів у радіусі 3 кілометри від кратера, де розташовані райони міста Кагосіма. Крім цього, не виключається утворення пірокластичного потоку.

Як повідомляло Інше ТВ, Узбережжя Японії накрило цунамі після виверження підводного вулкана (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube