В Україні – значні відключення електрики: не тільки через наслідки обстрілів, а й через негоду


11:3205.06.2024

Сьогодні, 5 червня, ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України протягом доби. Для дотримання лімітів обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів.

Про це повідомляють в «Укренерго», передає Інше ТВ.

«Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі. Тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів», – пояснюється в повідомленні «Укренерго».

Через погодні умови на ранок знеструмлено 256 населених пунктів у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Хмельницькій, Сумській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях.

З інших причин без енергоживлення – 454 населені пункти.

Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Також, як додали в «Укренерго», протягом доби здійснювався імпорт електроенергії з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 27 044 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 558 МВт. Експорт не відбувався і не планується.

Як повідомляло Інше ТВ, 5 червня в енергосистемі також прогнозується дефіцит електрики: всю добу діятимуть графіки відключень



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube