“Виникла певна плутанина”. В США запевняють, що ніколи і не забороняли бити по російських літаках


08:3105.06.2024

США не встановлювали обмежень для України щодо знищення ворожих літаків. Навіть у повітряному просторі не України.

Про це сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі на брифінгу. Ми переклали цей фрагмент розмови.

Чи можете ви підтвердити повідомлення про те, що Україна вперше застосувала американську зброю через кордон з Росією? І чи часткове зняття обмежень на використання американської зброї на російській території дає Україні свободу збивати російські літаки, які запускають планерні бомби з безпечної території Росії?

MR. КІРБІ: Я не можу підтвердити ваше перше запитання. Як я вже казав, ми просто не в змозі щодня точно знати, що саме стріляють українці і по чому. Це, безумовно, на тактичному рівні. Тому я не можу цього підтвердити. Можу лише сказати, що вони розуміють рекомендації, які їм надали.

Щодо вашого другого запитання, я просто хочу зазначити, що виникла певна плутанина з цього приводу: Ніколи не було обмежень для українців збивати ворожі літаки, навіть якщо ці літаки не обов’язково знаходяться в українському повітряному просторі. Тобто, вони можуть збивати російські літаки, які становлять загрозу, що насувається. І вони це роблять. З самого початку війни.

Нагадаємо також: Хаймарсами – через кордон. Куди цілить Україна західною зброєю (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube