Правозахисник, який злив відео катувань в українських колоніях, звинувачує Малюську (ВІДЕО)


11:4130.05.2024

Як повідомляло ІншеТВ, ДБР розслідує численні факти катувань у виправних колоніях України (ФОТО). Але міністр юстиції Денис Малюська намагається знизити накал пристрасті, стверджує, що це поодинокий випадок, який мав місце у минулому році.

От що він сказав: “Річ в тому, що ці ідіоти, мої співробітники (частково моя вина) так вирішили боротися зі “злодіями в законі” і з культурою ”злодіїв в законі” в тюрмах. Всі “авторитети” кримінальні, в них є правило – вони не працюють… інакше вони втрачають свій злодійський статус. Відповідно, ці обвинувачені… примушували їх взяти швабру в руки… і щось поприбирати. Тоді особа втрачає злодійський статус, авторитет… перестає бути “коронованою”… і відповідно таким чином налагоджується дисципліна в установі… де немає оцієї ієрархії”, — розповів Малюська.

Але засновник правозахисної організації «Захисники ув’язнених України» і член Громадської ради при Мін’юсті України Олег Цвілий каже, що все не так. Він погодився відповісти на запитання засновника Gulagu net Володимира Осєчкіна і розповів і про цей витік службового архіву, і про масові порушення прав людини в місцях примусового тримання України, і про перебіг розслідування.

У цьому інтерв’ю Олег Цвілий поіменно називає ПІБ і звання винних у створенні катівельного конвеєра, розповідає про проблеми та відсутність співпраці з міністром юстиції України Денисом Малюською і з Європейським комітетом із запобігання тортурам, а також ділиться подробицями історії спроб із боку несумлінних силовиків перешкодити діяльності правозахисників із команди «ЗЗУ».



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube