Ухилянтів, які відібрали зброю у прикордонника і втекли до Румунії, затримали


10:0627.05.2024

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, на Закарпатті ухилянти напали на прикордонника, відібрали зброю і втекли в Румунію.

Тепер стало відомо, що румунські прикордонники затримали двох українців, яких підозрюють у нападі на українського прикордонника на Закарпатті.

За інформацією «Локатор-Медіа», підозрювані  — 36-річний Андрій Боярко та 31-річний Роман Нежижим із міста Запоріжжя.

Сама подія трапилася днями у Рахівському районі на Закарпатті. Там, на ділянці відділу прикордонної служби «Ділове», відбулося спрацювання сигнальної міни. Прикордонний наряд зреагував на сигнал та виявив поблизу кордону двох чоловіків.

Прикордонник здійснив 2 попереджувальні постріли у повітря, аби спинити чоловіків. Однак останні, замість того, щоб зупинитися, напали на прикордонника, відібрали у нього пістолет та вдалися до втечі.

Надалі фігуранти здійснили в бік військовослужбовців 5 пострілів та втекли в напрямку сусідньої Румунії, де згодом румунським прикордонникам й вдалося їх затримати.

Наразі правоохоронні органи готують матеріали для естрадиції мешканців Запоріжжя з Румунії. В Україні запоріжцям за погрози та насильство щодо працівника правоохоронного органу загрожує кримінальна відповідальність.

Румунська сторона розповідає про трьох порушників кордону.

Співробітники прикордонної поліції з сектору Poienile de sub Munte виявили трьох громадян України, які незаконно перетнули кордон з України в Румунію, один з них мав при собі пістолет з гумовими кулями, повідомила Agerpres в неділю прес-секретар Територіальної інспекції прикордонної поліції Сігету-Мармацієй (ITPF) Юлія Стан, повідомляє g4media.

За словами джерела, чоловік зі зброєю зараз перебуває під слідством за кількома правопорушеннями, під безпосереднім керівництвом прокурора прокуратури міста Візеу де Сус, і щодо нього будуть вжиті правові заходи.

«25 травня, о 00.40, група прикордонників сектору прикордонної поліції Пуєніле де Суботів – Марамурешський повіт, у напрямку Пуєніле де Суботів, виявила трьох громадян України, всі чоловіки, віком від 23 до 35 років, які незаконно перетнули державний кордон з України в Румунію. В особистому багажі 35-річного громадянина України прикордонники виявили пістолет з гумовими кулями без набоїв, який, як пізніше повідомила нам українська сторона, був відібраний у прикордонного патруля перед тим, як троє незаконно перетнули кордон з України в Румунію. Оскільки чоловік потребував медичної допомоги, він був доставлений до міської лікарні міста Вишеу де Сус і зараз перебуває поза небезпекою”, – зазначила Юлія Стан.

Розслідується справа за ознаками злочинів, пов’язаних з шахрайським перетином державного кордону, контрабандою за обтяжуючих обставин та недотриманням режиму поводження зі зброєю та боєприпасами.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube