«Ми маємо якнайбільше завдавати втрат окупанту» – Зеленський назвав завдання для Сил оборони і подякував 57-мій ОМБр, 82-гій ОДШБр та 47-мій ОМБр (ВІДЕО)


20:1422.05.2024

«Говорив сьогодні з генералом Сирським – щодо фронтової ситуації. Доповідь Головкома була вранці і от нещодавно. Напрямки основних боїв не змінились. Це передусім Покровський та інші донецькі напрямки. Також Купʼянський напрямок на Харківщині. Максимум уваги – усьому прикордонню зараз, і не лише у Харківській області, але й також на Сумщині. 

Завдання для наших підрозділів, загалом для Сил оборони теж незмінне. Ми маємо якнайбільше завдавати втрат окупанту. І я дякую кожному воїну, кожному солдату і командиру, які дійсно влучні, які дійсно забезпечують нам усім – усій нашій державі – необхідні результати. 

Особливо відзначу за бої цими днями 57-му окрему мотопіхотну бригаду: обороняє район Вовчанську, загалом нашу Харківщину, стійко утримує позиції та знищує окупанта – саме так, як потрібно. Дякую, воїни! Також 82-га окрема десантно-штурмова бригада. Дякую вам, хлопці! І ще Покровський напрямок – 47-ма окрема механізована бригада. Молодці, воїни!..

Продовжив дипломатичний марафон підготовки першого Глобального саміту миру – особисто запросив на саміт ще чотири держави. Говорив сьогодні з лідерами Чилі, Албанії, Австрії та Мозамбіку. Плюс чотири держави на Саміті. Дякую!

Звичайно, ми обговорили і наші двосторонні відносини. Зараз кожен лідер, кожна держава здатні проявити своє лідерство, щоб саме цей рік став часом перемоги міжнародного права і справедливості, часом, коли програє не просто один агресор, а сама ідея війни – ідея перетворювати життя народів на руїни.

Російська агресія спробувала перетворити Статут ООН на музейний експонат. Наш Саміт миру та участь глобальних лідерів здатні повернути Статуту ООН повну дієвість і повний захист – кожній нації. Дякую всім, хто вже нам із цим допомагає! Дякую кожному лідеру, який дає потрібні сигнали іншим у світі – сигнали щодо того, що Саміт дійсно наблизить справедливе завершення цієї війни

Слава Україні!»

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 819-го дня повномасштабної війни.

Як повідомляло Інше ТВ, З початку доби – вже 105 бойових зіткнень на фронті, найбільше – на Куп’янському напрямку, Генштаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube