Верховна Рада України прийняла Закон про військову підготовку громадян України


17:3322.05.2024

Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проєкт Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи початкової загальновійськової підготовки (реєстр. №11092).

Про це повідомляється на сайті українського парламенту, передає Інше ТВ.

Метою є приведення у відповідність чинних законів України щодо визначення поняття системи підготовки громадян України до військової служби та її складників.

Прийнятим актом вносяться зміни до законів України: «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про оборону України», «Про освіту», «Про основи національного спротиву».

Закон забезпечить уникнення колізії норм права щодо системи підготовки, яка здійснюється шляхом вивчення навчального предмету «Захист України», а також оновлення підходів до його викладання, що сприятиме формуванню суспільства відповідальних громадян України, які обізнані щодо дій, необхідних для забезпечення власної безпеки та безпеки інших людей у надзвичайних ситуаціях мирного та воєнного часу й мають високий рівень оборонної свідомості. Також документ сприятиме стереотипізації ролі гендеру у питаннях захисту України.

Як повідомляло Інше ТВ, З 13 боєзіткнень, які тривають на цей момент, 12 – на Покровському напрямку, – зведення Генштабу на 16.00



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube