Іспанія передасть Україні ракети до Patriot, антидронові системи, вежі дистанційного керування зброєю


20:4420.05.2024

Іспанія готує новий пакет військової допомоги Україні. Серед іншого, він включатиме другу партію танків Leopard, а також ракети для комплексу Patriot.

Про це розповіла міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час 22-го засідання Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн»).

Роблес сьогодні взяла участь у режимі відеоконференції у 22-му засіданні Контактної групи з питань оборони України на рівні міністрів, скликаному Міністром оборони США Ллойдом Остіном за участі Міністра оборони України Рустема Умерова.

Як завжди, учасники спочатку були поінформовані про ситуацію на місцях, яка наразі є критичною через російський наступ навколо Харкова та атаки на українську цивільну інфраструктуру. Потім були представлені найбільш нагальні потреби українських збройних сил та їхні довгострокові потреби.

Під час виступу міністрів Роблес висловила колективне зобов’язання «продовжувати надавати підтримку, на яку заслуговує Україна і якої вона потребує, в найтерміновішому порядку» з огляду на критичну ситуацію, що склалася на місцях.

Міністр підкреслила значні зусилля, які вже докладаються Іспанією, зокрема, у сфері тренувань, і повідомив про прогрес, досягнутий у підготовці значного пакету допомоги, який буде надано Україні за рахунок внеску іспанської оборонної промисловості.

Роблес згадала, серед іншого, про другу партію бойових танків «Леопард», підтвердивши їх поставку наприкінці наступного місяця. Вона також оголосила про постачання в ці дати різних типів боєприпасів, в тому числі 155-мм артилерії і нової партії зенітних ракет Patriot, а також систем протидії безпілотникам, оптико-електронних систем спостереження і стеження і веж дистанційного керування зброєю, серед іншого.

Довгострокова підтримка України з боку Іспанії буде підкріплена майбутнім підписанням двосторонньої угоди про безпеку з Україною.

Міністр, яку під час зустрічі супроводжував Генеральний секретар з питань оборонної політики адмірал Хуан Франсіско Мартінес Нуньєс, на завершення підтвердила готовність Іспанії підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, і висловила вдячність за ефективність і єдність Контактної групи.

Нагадаємо: Україна найближчим часом буде отримувати обіцяне, – Остін



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube