США провели ядерні випробування на полігоні в Неваді


08:3118.05.2024

Метою випробувань було підтвердження безпеки американських ядерних боєголовок.

Про це повідомило Національне управління ядерної безпеки (NNSA) Міністерства енергетики США.

Увечері 14 травня Національна адміністрація з ядерної безпеки Міністерства енергетики США успішно провела підкритичний експеримент у Головній підземній лабораторії підкритичних експериментів (PULSE) на об’єкті національної безпеки в Неваді. Цей експеримент став першим у серії Nimble, що виконується у партнерстві з Ліверморською національною лабораторією ім. Лоуренса. Серію також підтримає Лос-Аламоська національна лабораторія.

NNSA покладається на підкритичні експерименти для збору цінної інформації для підтримки безпеки, захисту, надійності та ефективності американських ядерних боєголовок без використання ядерних вибухових випробувань. Підприємство з ядерної безпеки використовуватиме результати цього експерименту для покращення наших можливостей моделювання та імітації, що є частиною науково обґрунтованої програми управління запасами, яку NNSA очолює вже понад 30 років.

Цей експеримент пройшов так, як і передбачалося; відповідно до мораторію на ядерні вибухові випробування, який Сполучені Штати тримають з 1992 року, він не спричинив самопідтримуваної надкритичної ланцюгової реакції. Цей експеримент і всі 33 попередні підкритичні експерименти США відповідали стандарту нульового виходу, передбаченому Договором про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

«Успіх цього підкритичного експерименту став можливим завдяки співпраці в рамках усього нашого підприємства та нашим інвестиціям у науку і технології», – сказав д-р Марвін Адамс, заступник адміністратора з оборонних програм. «Як оголосив у червні 2023 року адміністратор NNSA Грубі, ми плануємо збільшити частоту таких підкритичних експериментів, щоб продовжувати збирати важливі дані про матеріали для ядерної зброї без технічної необхідності повернення до підземних ядерних вибухових випробувань».

Нагадаємо: В США розширюють виробництво протибункерних авіабомб, – Bloomberg (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube