Американська зброя призначена для використання на полі бою. Пентагон зробив заяву


09:2817.05.2024

Після заяв Блінкена, які і в Україні кожний тлумачить, як вважає за потрібне, на брифінгу в Пентагоні журналісти задали питання, які повинні були прояснити позицію США з цього приводу. В Україні вже опублікували висновок про те, що Пентагон забороняє застосовувати американську зброю поза територією України. Тож ІншеТВ переклало цей момент з брифінгу. Ми надаємо повні питання про Україну і відповіді з цього приводу.

Президент Сі Цзіньпін заявив, що мирні переговори щодо України повинні обговорюватися на основі пропозиції, зробленої Китаєм. Що Ви думаєте з цього приводу?

 Заступниця речника Пентагону Сабріна СІНГ: Так, я збираюся дозволити Україні говорити про її власний суверенітет і рішення, які вона приймає в майбутньому. Як ви знаєте, ми зосереджені на наданні обладнання, можливостей, які потрібні Україні на полі бою для досягнення успіху. Вони ведуть боротьбу за своє життя. Ми бачимо це навколо Харкова. Ми бачимо, як російські війська накопичуються там, і саме тому ви бачили нас з того часу, як ми отримали додатковий пакет допомоги Україні. І ми віримо, що частина цієї допомоги потрапляє на лінію фронту якнайшвидше. Але ми хочемо, щоб Україна була успішною у своїй боротьбі проти Росії. І на цьому я закінчую.

У мене є кілька запитань про Україну. Отже, ми неодноразово чули від американських офіційних осіб, що США не хочуть, щоб Україна завдавала ударів по цілях на території Росії американською зброєю. Після російського наступу та атаки на Харків, чи розглядають США можливість зміни цього підходу? Тому що це те, про що просять українці. Їм дуже важко відповідати на ці напади, які відбуваються буквально з-за кордону, коли росіяни знають, що там їх, в принципі, не дістане.

СІНГ: Так, ми не змінили своєї позиції. Ми вважаємо, що обладнання, можливості, які ми надаємо Україні, які інші країни надають Україні, мають бути використані для того, щоб повернути українську суверенну територію.

Просто уточнення, це прохання до українців чи це обов’язкова умова, яка йде разом з цим?

СІНГ: Ми зробили наші прохання досить публічними з цього приводу. Знову ж таки, я хотіла би повторити, що в кожній окремій українській оборонній контактній групі, яку скликає секретар, зброя, яка надається, знову ж таки, призначена для використання на полі бою. І секретар у своїх розмовах з міністром Умеровим обговорює, як найкраще можна використати ці можливості, і ми вважаємо, що це відбувається на українській території.

Тож робіть висновки, чи Блінкен сказав більше, ніж треба, чи праві ті, хто розшифрував його слова так: робіть так, як вам треба, але щоб ми нічого не знали.

Нагадаємо: Революційна зміна позиції. Блінкен заявив, що Україна сама вирішуватиме, куди бити американською зброєю



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube