Арештованого Коломойського знову арештували – тепер за замовне вбивство 21-річної давнини. Мосейчук знову була (ФОТО, ВІДЕО)


16:2709.05.2024

Печерський районний суд Києва у четвер, 9 травня, розглядав клопотання слідчого ДСУ НП України щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Ігоря Коломойського. Йому визначили запобіжний захід у справі про спробу організації вбивства 21 рік тому.

Підтримати Коломойського знову прийшла українська журналістка Наталія Мосейчук, яка на день раніше запевняла, що готова взяти олігарха на поруки, передає Телеграф.

Арештованого Коломойського знову арештували - тепер за замовне вбивство 21-річної давнини. Мосейчук знову була (ФОТО, ВІДЕО) 1
Арештованого Коломойського знову арештували - тепер за замовне вбивство 21-річної давнини. Мосейчук знову була (ФОТО, ВІДЕО) 7
Арештованого Коломойського знову арештували - тепер за замовне вбивство 21-річної давнини. Мосейчук знову була (ФОТО, ВІДЕО) 3
Арештованого Коломойського знову арештували - тепер за замовне вбивство 21-річної давнини. Мосейчук знову була (ФОТО, ВІДЕО) 8
Арештованого Коломойського знову арештували - тепер за замовне вбивство 21-річної давнини. Мосейчук знову була (ФОТО, ВІДЕО) 5
Арештованого Коломойського знову арештували - тепер за замовне вбивство 21-річної давнини. Мосейчук знову була (ФОТО, ВІДЕО) 9

Ігор Коломойський вже 9 місяців перебуває у СІЗО, а 8 травня йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, який стався 21 рік тому у Криму.

При цьому адвокати Коломойського нагадали, що кримінальні провадження щодо його причетності до замаху на вбивство вже неодноразово були закриті як слідчими, прокурорами, так і судом через відсутність складу кримінального злочину в його діяннях.

Справа про замах на вбивство стосується подій 2003 року, у центрі історії – завод Дніпроспецсталь.

3 липня 2003 року відбулося зібрання акціонерів підприємства, на якому прийняли невигідне Коломойському рішення.

Наступного дня Коломойський, у якого був бізнес-інтерес до Дніпроспецсталі, викликав до себе директора консалтингової компанії “Фарго” Карпенка (він надавав юридичну допомогу у проведенні зібрання акціонерів) і нібито з погрозами вимагав анулювати рішення. Юрист відмовився, а через півтора місяця, 16 серпня 2003 року, в місті Феодосія на Карпенка було здійснено замах.

Ігор Коломойський категорично відкидає підозру в причетності до цього злочину.

“Ті вимоги, які я нібито висунув Карпенку, який їх не виконав і через які у мене виникло “почуття помсти”, вони абсолютно абсурдні за своєю суттю”, – сказав Коломойський.

Він пояснив, що Карпенко фізично не міг анулювати рішення зібрання акціонерів, тому що це виключна прерогатива суду.

“Я ні фізично, ні логічно не міг висувати такі вимоги Карпенку, тому що Карпенко з самого початку не міг цього реалізувати. Він не може скасувати зібрання акціонерів, якщо воно відбулося. Те, що покладено в основу [справи], воно саме по собі абсурдне. Вимагати те, що людина від самого початку не може виконати, а потім через це на неї сердитися і викликати у себе “почуття помсти” – це нісенітниця”, – сказав Коломойський судді.

Наприкінці засідання суд підтримав бік обвинувачення та обрав олігарху запобіжний захід у відео утримання під вартою на 60 днів (до 07.07) без визначення розміру застави.

Нагадаємо, Міжнародні експерти IAC ISHR знайшли порушення в справі Коломойського: що відомо

Нагадаємо також: Чому Коломойського не випускають із СІЗО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube