Китай вже не вичікує, він розраховує на РФ в захопленні Тайваню, – розвідка США


10:0603.05.2024

Росія та Китай тісніше співпрацюють у військових питаннях, включаючи можливе вторгнення на Тайвань.

Про це повідомляє Bloomberg.

Це спонукає до нового планування на урядовому рівні для протидії потенційному сценарію, в якому країни воюватимуть скоординовано.

“Ми бачимо, що Китай і Росія вперше проводять спільні навчання щодо Тайваню і визнають, що це те місце, де Китай безумовно хоче, щоб Росія працювала з ними, і ми не бачимо причин, чому б їм цього не робити”, – заявила директор Національної розвідки США Авріл Хейнс у четвер під час виступу в Конгресі.

Сенатор-республіканець Майк Раундс з Південної Дакоти запитав Хейнс про такий потенційний сценарій під час слухань у Сенатському комітеті з питань збройних сил. Він також поцікавився у глави Розвідувального управління Міністерства оборони про плани Пентагону на випадок такої можливості.

Генерал-лейтенант Джеффрі Круз відповів, що Міністерство оборони “стало ще більше стурбоване нашими потребами в об’єднаних силах в умовах, коли “Росія і Китай”, безумовно, будуть співпрацювати, і ми повинні взяти це до уваги”.

Раундс сказав, що “суть полягає в тому, що, по суті, якщо у нас буде конфлікт з одним з них, то, швидше за все, у нас буде і другий фронт”, що вплине на планування, оснащення і потреби в особовому складі.

“Безумовно, це можливо”, – сказав Хейнс. “Питання про те, наскільки це ймовірно, на мою думку, залежить від сценарію розвитку подій”.

“Безумовно, це можливо, – сказав Хейнс. “Питання про те, наскільки це ймовірно, на мою думку, залежить від сценарію”.

Хейнс додав, що оцінки розвідки вказують на “посилення співпраці в рамках партнерства “без обмежень” між Росією і Китаєм “практично в усіх секторах суспільства: політичному, економічному, військовому, технологічному і так далі”.

Нагадаємо також: У розвідці США оцінили можливості закінчення війни



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube