У розвідці США оцінили можливості закінчення війни


06:0603.05.2024

Президент Росії Володимир Путін бачить, що внутрішні і міжнародні події розвиваються на його користь, і, ймовірно, буде продовжувати агресивну тактику в Україні, але війна навряд чи закінчиться найближчим часом, заявив у четвер високопоставлений представник американської розвідки.

Директор Національної розвідки США Авріл Хейнс заявила в Сенатському комітеті з питань збройних сил, що Росія посилила удари по українській інфраструктурі, щоб перешкодити Києву переміщати зброю і війська, уповільнити оборонне виробництво і змусити його розглянути можливість переговорів.

Про це пише Reuters

“Все більш агресивна тактика Путіна проти України, така як удари по українській електроенергетичній інфраструктурі, має на меті переконати Україну в тому, що продовження війни лише збільшить шкоду для України і не пропонує жодного правдоподібного шляху до перемоги”, – сказала вона.

“Ця агресивна тактика, швидше за все, продовжиться, і війна навряд чи закінчиться найближчим часом”, – сказала Хейнс.

Вона і генерал-лейтенант Джеффрі Круз, директор Розвідувального управління Міністерства оборони США, давали свідчення перед комітетом з оцінки розвідувальним співтовариством загроз, що стоять перед Сполученими Штатами до 2024 року.

Щодо Китаю, який Сполучені Штати вважають своїм головним глобальним конкурентом, Хейнс сказала, що президент Китаю Сі Цзіньпін і його найвище керівництво очікують певної майбутньої нестабільності у відносинах з Вашингтоном.

Але, продовжила вона, вони намагатимуться забезпечити стабільність у цих відносинах, оскільки їхнім головним пріоритетом є боротьба з проблемною економікою Китаю.
Замість того, щоб проводити політику стимулювання споживчих витрат або заохочення інвестицій, вони, схоже, “подвоюють” довгострокову стратегію, що базується на виробничих і технологічних інноваціях, сказала вона.

Однак, за її словами, такий підхід “майже напевно поглибить громадський та інвестиційний песимізм у найближчій перспективі”.
Китай бореться з економічними попутними вітрами, включаючи слабкий внутрішній попит, високий рівень безробіття серед молоді та кризу на ринку нерухомості. Пекін збільшив інвестиції в інфраструктуру і звернувся до інвестицій у високотехнологічне виробництво, але деякі економісти попереджають, що це може посилити довгострокові дисбаланси.

Сі і його вищі керівники все більше стурбовані здатністю США зірвати технологічні цілі Китаю і “змінили свій підхід до економічної відплати Сполученим Штатам”, “накладаючи принаймні деякі відчутні витрати на американські фірми”, – сказала Хейнс.
Вона, очевидно, мала на увазі рейди на американські компанії, які охолодили зовнішньоекономічне середовище Китаю, а також розширення Пекіном обмежень на застосування американських технологій з міркувань національної безпеки.
Однак, за оцінками американських спецслужб, протягом найближчих місяців Китай, ймовірно, обмежить таку економічну відплату, щоб не завдати шкоди своїй внутрішній економіці, сказала вона.

“Зокрема, значне скорочення прямих іноземних інвестицій у Китаї, на 77% у 2023 році, ймовірно, спонукатиме КНР (Китайську Народну Республіку) бути більш виваженою у своїх відповідях, якщо не відбудеться несподіваної ескалації з боку Сполучених Штатів”, – сказала вона.

Нагадаємо, Британія остаточно прокинулася, тепер вона – лідер НАТО на континенті. Історична заява Сунака



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube