Де він? Девіна теж немає – Мінспорту дало рекомендації українським олімпійцям щодо контактів з російськими спортсменами (ВІДЕО)


13:5001.05.2024

Міністерство молоді та спорту України рекомендує українським спортсменам, які братимуть участь у літніх Олімпійських іграх, не спілкуватися з російськими спортсменами.

Про це в етері Радіо Свобода (проєкт «Свобода. Ранок») сказав виконувач обовʼязків міністра Матвій Бідний.

«Ми намагаємось убезпечити наших спортсменів від провокацій з безпекової точки зору. Ну, це звичайно, не тиснути руку, зрозуміло, не фотографуватися, не стояти поруч, не розмовляти, не давати спільні інтерв’ю, коментарі – фактично не спілкуватися з ними. І, взагалі, бажано робити вигляд, що їх там навіть не існує», – сказав Бідний.

У міністерстві пояснили, що такі рекомендації створили, щоб унеможливити використання українських спортсменів для російських інформаційних спецоперацій: «Ми розуміємо, що під час змагань спортсмен знаходиться у стані ейфорії. І іноді складно проконтролювати себе, складно зрозуміти, що відбувається навколо. І ми маємо бути дуже пильними задля того, щоб запобігти, щоб наші спортсмени були використані для російської пропаганди».

У грудні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет вирішив, що атлети з Росії та Білорусі, які виступають в індивідуальних видах спорту, зможуть виступити на іграх у Парижі у 2024 році в нейтральному статусі. Це означає, що такі спортсмени виступатимуть під олімпійським, а не національним прапором, а в разі їхньої перемоги не лунатиме гімн країни.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усіх партнерів рішуче засудити рішення МОК щодо російських та білоруських спортсменів.

Олімпіада-2024 відбудеться в Парижі з 26 липня до 11 серпня. Паралімпіада стартує 28 серпня і завершиться 8 вересня.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube