Насправді заступника Шойгу нібито підозріють у держзраді, хабар – прикритті для публіки


17:2424.04.2024

Як повідомляло вчора ІншеТВ, в РФ за хабар затримали заступника Шойгу (ФОТО, ВІДЕО)

Два не пов’язані одне з одним джерела “Важных историй”, близькі до ФСБ, розповіли, що справжня причина арешту заступника міністра оборони Тимура Іванова – держзрада.

“Хабар – це для публіки. Поки говорити публічно про держзраду не хочуть – скандал великий: усе-таки заступник міністра оборони”, – каже одне з наших джерел.

“За корупцію його б ніхто затримувати не став. Про це там [у Кремлі] давно всі знали. Путін дав команду після того, як вдалося переконати, що йдеться саме про держзраду”, – каже інше джерело.

Правоохоронні органи Росії володіють компрометуючими матеріалами на Іванова вже багато років. Про це ще 2017 року головному редактору “Важных историй” Роману Аніну розповідав слідчий Слідчого комітету (СК). За його словами, зібрані СК матеріали стосувалися діяльності Іванова як керівника “Оборонстрою”. Однак реалізувати ці матеріали тоді не дозволило керівництво Росії: за Іванова заступився Шойгу.

“Він особисто дзвонив Юр’єву (керівнику Департаменту військової контррозвідки – ДВКР ФСБ – Прим. ред.) і матом крив за те, що ФСБ працює по його близькому”, – розповідав слідчий СК.

За словами наших співрозмовників, ДВКР займається оперативним супроводом і поточної справи проти Іванова. “Зараз вирішують, що з ним робити: або саджатимуть за хабар і “добиватимуть” на зоні, або перекваліфіковуватимуть обвинувачення на держзраду”, – говорить наше джерело, близьке до ФСБ.

У Кремлі прокоментували інформацію “Важных историй” про справу заступника міністра Іванова “Потрібно орієнтувати на офіційну інформацію. Тим більше триває слідство”, – заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Дані джерел “Важных историй” про те, що Тимур Іванов підозрюється в держзраді, Пєсков назвав “спекуляціями”. Зазначимо, що Пєсков неодноразово був помічений у колі підозрюваного на спільних вечірках і відпочинку разом з дружинами.

Тимура Іванова затримали 23 квітня на робочому місці, незадовго до цього він брав участь у колегії Міноборони під керівництвом Сергія Шойгу. Джерело Forbes стверджує, що переслідування Іванова це “чистка наближених” міністра перед можливим відходом Шойгу.
Уже в середу Басманний суд Москви відправив його в СІЗО у справі про отримання хабара в особливо великому розмірі (ч. 6 ст. 290 КК; від восьми до 15 років колонії). У залі суду Іванов, цивільний службовець Міноборони, стояв у воєнізованій формі дійсного державного радника 1-го класу. У цій же справі заарештовано його друга Сергія Бородіна. За версією слідства, Іванов і Бородін вступили у змову з третіми особами, щоб одержати особливо великий хабар майном “під час проведення підрядних і субпідрядних робіт для потреб Міноборони”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube