Дійшли до своїх. В РФ за хабар затримали заступника Шойгу (ФОТО, ВІДЕО)


07:3324.04.2024

Заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова затримано за підозрою в отриманні хабаря.

Про це повідомив Слідчий комітет Росії.

У повідомлені комітету не наведено подробиць справи. 

ТАСС з посиланням на правоохоронні органи пише, що слідство вимагатиме арешту Іванова.

Дійшли до своїх. В РФ за хабар затримали заступника Шойгу (ФОТО, ВІДЕО) 1
Дійшли до своїх. В РФ за хабар затримали заступника Шойгу (ФОТО, ВІДЕО) 5

Речник президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що лідеру Кремля Володимиру Путіну повідомили про затримання Іванова, а міністра оборони РФ Сергія Шойгу заздалегідь попередили про це.

Тимур Іванов обіймає посаду заступника міністра оборони РФ з 2016 року. До цього він три роки очолював акціонерне товариство «Оборонбуд», підвідомче міністерству оборони. Раніше він також працював заступником голови уряду Московської області та на підприємствах російського паливно-енергетичного комплексу.

Як пишуть Можем объяснить, за хабар затриманий “гаманець Шойгу” – куратор будівництва в Міноборони. Найбагатший силовик любив відпочивати в Сен-Тропе, а його дочка оселилася в Мексиці.

Ще три дні тому Іванов брав участь у церемонії випуску студентів факультету лікарів Військово-медичної академії в Петербурзі. У Міноборони він курирував будівництво.

Семья Іванова – одна з найбагатших в “еліті”. З 2016 по 2019 роки разом із дружиною вони заробили близько 250 млн рублів (з 2020 доходи засекретили). На двох у них було відразу 11 транспортних засобів, зокрема автомобілі Mercedes-Benz і Bentley. У дочки Іванова в користуванні квартира в Мексиці.

Подружжя Іванових проживає в історичному будинку, про який писала Ахмадуліна (Прибутковий будинок І.С. Кальмеєра на Поварській). Згідно з витікшими базами, у 317-метровій квартирі зареєстрована екс-дружина Іванова – Світлана Маніович. Як з’ясував “МО”, у 2022-му пристави відкрили проти Маніович провадження через борг у 292 тис. руб. Під час реєстрації в клініці “Гемотест” вона вказала ще одну свою адресу – 302-метрову квартиру.

Команда Навального опублікувала розслідування про шикарне життя подружжя: за 8 років сімейство Іванових витратило 850 тисяч євро тільки на оренду вілл у Сен-Тропе, куди заступник міністра їхав на місяць щороку.

“Тимур обожнює красиве життя. Він кидав телефон у готелі в Дубаї, щоб ніхто не засік, і вони зі Свєтою потайки літали на Мальдіви”, – каже співрозмовник “Досьє”.

Дійшли до своїх. В РФ за хабар затримали заступника Шойгу (ФОТО, ВІДЕО) 3
Дійшли до своїх. В РФ за хабар затримали заступника Шойгу (ФОТО, ВІДЕО) 6

Нинішня співмешканка Іванова, як повідомляла кінокритик і знавець світського життя Зінаїда Пронченко, – Марія Китаєва, екс-ведуча “Вестей”, ведуча Прямої лінії з Путіним 2011 року, екс-радниця Шойгу, а зараз радниця директора Третьяковської галереї. Її мати – багаторічна соратниця куратора будкомплексу Москви Ресіна.

Иванов курирував будівництво храму ВС, парку “Патріот”, заробляв на відбудові Маріуполя, пише “Досьє”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube