На Миколаївщині побував віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек (ФОТО)


06:0620.04.2024

У пʼятницю, 19 квітня, у Миколаївській області з візитом перебувала німецька делегація на чолі з Федеральним віце-канцлером, Міністром економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччина Робертом Хабеком.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

У рамках візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської ОВА Віталієм Кімом. Йшлося про всебічну підтримку Миколаївщини зі сторони Німеччини. Зокрема, відновлення пошкодженої внаслідок російських обстрілів інфраструктури, у тому числі й енергетичних обʼєктів, розвиток економічної співпраці, потреби українських захисників.

Роберт Хабек запевнив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну в її справедливій боротьбі. «Ми твердо і непохитно стоїмо на боці України», – заявив він.

Зі свого боку Віталій Кім подякував уряду та населенню ФРН за надану допомогу протягом повномасштабного вторгнення. Також він розповів про оперативну обстановку на Миколаївщині, повернення населення у регіон та відновлення економічної стійкості.

«Нашими головними проблемами залишаються потреби у зброї, амуніції, сучасних засобах протиповітряної оборони та створення робочих місць. Потрібно, щоб місцева економіка працювала, а податки залишалися у регіоні. Тому що зараз наші порти закриті, майже 20% сільськогосподарських земель заміновані або не використовуються через релокацію підприємств, а великий бізнес практично не працює», – розповів очільник області.

Крім того, у межах візиту Роберт Хабек поспілкувався з військовослужбовцями та дізнався про поточну ситуацію у прифронтовому регіоні та потреби Сил оборони України.

Цього ж дня разом з Віталієм Кімом делегація відвідала одну з лікарень регіону. Після російського удару заклад було відновлено у співпраці з міжнародними організаціями, у тому числі Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

За результатами візиту Роберт Хабек та Віталій Кім поспілкувалися з міжнародними медіа. Посадовці розповіли про подальшу взаємодію та напрямки спільної роботи.

Як повідомляло Інше ТВ, Роберт Хабек приїхав до України 18 квітня, щоб показати, що “Німеччина твердо стоїть на боці України доти, доки це необхідно”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube