В Україні запрацював німецький завод безпілотників та центр розробки Quantum Systems (ФОТО)


14:0119.04.2024

В Україні відкрили ще один завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Передбачається, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Компанія Quantum Systems – чемпіон Європи з виробництва безпілотників з Мюнхена, підтримує Збройні сили України, постачаючи їм свої розвідувальні безпілотники, і керує місцевим центром обслуговування, підтримки, навчання та логістики, в якому працюють 25 українських співробітників. Вони навчають пілотів безпілотників і впроваджують технологічні досягнення в розвідувальні системи безпосередньо на місці.

Розвідувальні безпілотники Quantum Systems Vector використовуються в Україні з травня 2022 року. До цього часу 212 систем були надані завдяки Німецькій ініціативі з посилення спроможностей. Очікується, що до кінця року в Україну буде поставлено загалом 500 розвідувальних дронів Quantum Systems. Очікується, що новий завод збільшить виробничі потужності до 1000 безпілотників на рік, включно з виробництвом запасних частин.

Інвестиції – до шести мільйонів євро

Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні, і очікується, що до кінця року на ньому буде працювати близько 100 осіб. Протягом наступних двох років Quantum Systems інвестує до шести мільйонів євро. Для компанії це вотум довіри до України та її працівників, і водночас ознака власної прихильності до надання Україні довгострокової підтримки в обороні своєї країни.

Наразі Quantum Systems є компанією подвійного призначення, в якій працює близько 250 співробітників у трьох місцях для цивільного та державного секторів. Виробництво в Україні є четвертим заводом серед семи заводів компанії, розташованих по всьому світу.

На відкритті був присутній віце-канцлер і Федеральний міністр економіки та кліматичних дій Німеччини Роберт Хабек.

В Україні запрацював німецький завод безпілотників та центр розробки Quantum Systems (ФОТО) 1
В Україні запрацював німецький завод безпілотників та центр розробки Quantum Systems (ФОТО) 5

-Україна довіряє нашим системам від початку війни. За допомогою власного заводу ми хочемо висловити нашу довіру до України та переконання, що майбутнє безпілотних технологій пишеться саме тут.

В Україні запрацював німецький завод безпілотників та центр розробки Quantum Systems (ФОТО) 3
В Україні запрацював німецький завод безпілотників та центр розробки Quantum Systems (ФОТО) 6

Про Quantum Systems

Quantum Systems спеціалізується на розробці, проектуванні та виробництві малих безпілотних авіаційних систем (sUAS). Лінійка електричних БПЛА з вертикальним злетом і посадкою (EVTOL) компанії створена для того, щоб максимізувати дальність і універсальність польоту, а також забезпечити операторам безперебійну роботу з ними. Інтегруючи передові програмні можливості, такі як передові обчислення та обробка даних на основі штучного інтелекту в режимі реального часу, Quantum Systems створює БПЛА наступного покоління для безпеки, оборони, громадської безпеки, комерційних та ГІС-операцій клієнтів по всьому світу.

Quantum-Systems – це міжнародна компанія, заснована в 2015 році зі штаб-квартирою в спеціальному аеропорту Оберпфаффенхофен, що за 20 км на захід від Мюнхена, з офісами в США, Австралії та Україні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube