Спікер Палати представників назвав дату розгляду рішення про допомогу Україні і Ізраїлю


18:4617.04.2024

Спікер Майк Джонсон оголосив у середу, що він дотримується свого плану винести на голосування низку законопроектів про зовнішню допомогу, включаючи фінансування України, незважаючи на значний тиск з боку прихильників жорсткої лінії.

Про це повідомило CNN.

У записці до членів Конгресу Джонсон повідомив, що голосування відбудеться в суботу ввечері.

Спікер стикається зі зростаючим тиском щодо внесення змін до пакету зовнішньої допомоги, запропонованого на початку цього тижня – і не лише з боку найбільш правих членів парламенту. У той час як члени фракції консервативної партії Палати представників б’ють на сполох щодо безпеки кордонів і законопроектів про зовнішню допомогу ще з засідання фракції у вівторок, тепер ці крики перекинулися на рядових членів парламенту.

Поміркована республіканська депутатка з Нью-Йорка Ніколь Малліотакіс у середу закликала спікера “повернутися до Байдена і Шумера і сказати їм, що йому потрібні заходи з безпеки кордонів, щоб ухвалити іноземну допомогу”. У своєму листі до членів Палати представників Джонсон заявив, що він запропонує законопроект про імміграцію, який буде схожий на законопроект Палати представників HR 2.

Усе це додається до найсильнішого тиску, з яким Джонсон зіткнувся щодо свого майбутнього за короткий час перебування на посаді спікера. У вівторок депутат Томас Массі від штату Кентуккі заявив, що стане співавтором пропозиції депутата Марджорі Тейлор Грін про відставку, яка в разі ухвалення позбавить Джонсона посади спікера, що змусило спікера демонстративно заявити журналістам, що він не збирається йти у відставку.

Оскільки республіканці контролюють Палату представників з мінімальною перевагою, Джонсону може знадобитися підтримка демократів, щоб ухвалити законопроекти про зовнішню допомогу – і врятувати свою посаду, якщо пропозицію про відставку буде винесено на голосування.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube