Південна Корея перехопила судно КНДР, яке йшло в РФ


12:5803.04.2024

Південна Корея затримала вантажне судно без прапора, яке підозрюють порушенні санкцій ООН проти КНДР. Вважається, що воно прямувало до Росії.

Про це повідомляє Yonhap.

Вантажне судно DEYI водотоннажністю 3000 тонн, яке, як повідомляється, прямувало до Росії з Північної Кореї через Китай, було захоплене у водах біля острова Йосу приблизно в суботу, додали вони.

На борту судна перебувало 13 осіб, включаючи китайського капітана та інших членів екіпажу з Китаю та Індонезії.

Як повідомляється, берегова охорона Південної Кореї перемістила судно і поставила його в док в акваторії південно-східного порту Пусан після того, як члени екіпажу відмовилися виконати наказ зупинити судно.

“Наш уряд у тісній координації зі Сполученими Штатами проводить розслідування щодо ймовірного порушення цим судном резолюцій Ради Безпеки ООН щодо Північної Кореї”, – заявив представник міністерства закордонних справ.

Він не надав подальших подробиць.

Поки що не відомо, чи був корабель причетний до будь-якої діяльності, що порушує санкції. Як повідомляється, влада не змогла підтвердити, що саме перевозить судно, оскільки екіпаж відмовляється відкрити вантажний відсік.

Резолюція ООН 2397, прийнята у 2017 році, дозволяє країні затримувати, оглядати і конфісковувати будь-яке судно в межах своїх територіальних вод, яке підозрюється в участі у забороненій діяльності з Північною Кореєю.

Нагадаємо, Постачання зброї з КНДР до росії продовжує зростати – Пентагон



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube