РПЦ провела з’їзд у Москві – оголосила війну священною, українців і білорусів руськими, а руський мір – безмежним


10:0628.03.2024

Вчора, 27 березня, в Москві відбувся соборний з’їзд РПЦ під головуванням патріарха Кирила, на якому було затверджено Наказ XXV Всесвітнього руського народного собору “Справжнє і майбутнє Руського світу”.

Текст цього “наказу” опубліковано на сайті Московського патріархату. Програмний документ, який, як стверджується, буде переданий законодавчій і виконавчій владі РФ, обіцяє світу “веселе” століття, тому що містить не тільки ксенофобські заяви, але й конкретні агресивні плани.

Зокрема, СВО – це тепер священна війна, внаслідок якої вся територія України буде контролюватися РФ, українців як нації не існуватиме, бо є тільки субетнос – український і білоруський, а росіяни – це всі слов’яни Східної Європи. Отже, декілька фрагментів цієї загарбницької програми.

РПЦ провела з'їзд у Москві - оголосила війну священною, українців і білорусів руськими, а руський мір - безмежним 1
РПЦ провела з'їзд у Москві - оголосила війну священною, українців і білорусів руськими, а руський мір - безмежним 5

“Спеціальна військова операція є новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу проти злочинного київського режиму і колективного Заходу, що стоїть за ним, яка ведеться на землях Південно-Західної Русі з 2014 року. Під час СВО російський народ зі зброєю в руках відстоює свої життя, свободу, державність, цивілізаційну, релігійну, національну і культурну ідентичність, а також право жити на власній землі в межах єдиної Російської держави. З духовно-морального погляду спеціальна військова операція є Священною війною, в якій Росія та її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію “Утримувача”, що захищає світ від натиску глобалізму та перемоги Заходу, який впав у сатанізм”.

Після завершення СВО вся територія сучасної України має увійти в зону виняткового впливу Росії”.

“Кордони Русского мира як духовного і культурно-цивілізаційного феномена істотно ширші за державні кордони як нинішньої Російської Федерації, так і великої історичної Росії. Поряд із розсіяними по всьому світу представниками російської ойкумени, Руський мір охоплює всіх, для кого руська традиція, святині руської цивілізації і велика руська культура є найвищою цінністю і сенсом життя”.

“Побудова тисячолітньої російської державності є вищою формою політичної творчості росіян як нації. Поділ і ослаблення російського народу, позбавлення його духовних і життєвих сил завжди призводило до ослаблення і кризи Російської держави. Тому відновлення єдності російського народу, а також його духовного і життєвого потенціалу є ключовими умовами виживання й успішного розвитку Росії та Російського світу в XXI столітті”. Тобто, або “Київ наш”, і тоді про “тисячолітню державність” можна теревенити, або немає “росіян як нації”.

РПЦ провела з'їзд у Москві - оголосила війну священною, українців і білорусів руськими, а руський мір - безмежним 3
РПЦ провела з'їзд у Москві - оголосила війну священною, українців і білорусів руськими, а руський мір - безмежним 6

“Будучи геополітичним центром Євразії, розташованим на перетині глобальних осей Захід – Схід і Північ – Південь, Росія повинна регулювати баланс стратегічних інтересів і виступати оплотом безпеки і справедливого світопорядку в новому багатополярному світі. Возз’єднання російського народу має стати одним із пріоритетних завдань зовнішньої політики Росії. Росії слід повернутися до існуючої понад три століття доктрини триєдності російського народу, згідно з якою російський народ складається з великоросів, малоросів і білорусів, які є гілками (субетносами) одного народу, а поняття “росіянин” охоплює всіх східних слов’ян – нащадків історичної Русі”.

Тож, привіт, слов’яни! Якщо ви думаєте, що вони обмещаться поляками, які були колись “частиної імперії”, то дарма. Апетит приходить під час поїдання, особливо – під час поїдання народів та територій.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube