“Папа увійшов у сад, в який його ніхто не кликав”, – Боррель про “мужність білого прапора”


10:0615.03.2024

Поточні справи ЄС обертаються навколо допомоги Україні та Газі. Для України було затверджено 5 мільярдів євро на закупівлю зброї та боєприпасів як на території ЄС, так і за її межами. А щодо Гази Брюссель продовжує працювати над відкриттям гуманітарних коридорів, які не обмежуються відправкою кораблів, таких як Open Arms, з продовольством і допомогою.

Про це заявив верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель в інтерв’ю RTVE.

Він наголосив на необхідності переозброєння Європейського Союзу перед обличчям війни в Україні: “Європа не перебуває у стані війни, але ми допомагаємо країні, яка перебуває у стані війни. У нас недостатньо військових засобів. Коли приходить війна, ви повинні подивитися, чи є вони у вас, і оскільки у нас їх немає, ми повинні почати їх виробляти”.

Боррель також прокоментував слова Папи Римського про “мужність білого прапора”, зазначив, що побіжно торкнувся їх у своїй промові в Раді безпеки ООН на початку тижня.

«І в цій промові я сам не посоромився сказати, що Його Святість Папа увійшов у сад, в який його ніхто не кликав», – сказав Боррель.

Це іспанська ідіома, яка означає «накликати на себе біду». Він додав, що не вважає правильним «запрошувати Україну до капітуляції».

«Навпаки, час продовжувати їй допомагати», – наголосив дипломат.

Що стосується його зустрічі з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном, він сказав, що для припинення вогню в Газі США вважають необхідним обмін заручниками. “Переговори тривають, і ми всі сподіваємося, що угода може бути досягнута в найближчі кілька днів”, – підсумував Боррель.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, в інтерв’ю Франциска запитали про його позицію щодо дебатів між тими, хто каже, що Україна повинна здатися, оскільки вона не змогла дати відсіч російським військам, і тими, хто стверджує, що це легітимізує дії найсильнішої сторони. Інтерв’юер використав у запитанні термін “білий прапор”. “Це одна з інтерпретацій, це правда”, – сказав Франциск, згідно з попередньою стенограмою інтерв’ю і частковим відео, яку цитувало агентство Reuters.

У Ватикані заявили, що слова Папи щодо капітуляції України вирвані з контексту



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube