Любитель дитячого порно із Снігурівки може сісти на 6 років


12:5829.02.2024

56-річний чоловік завантажив з інтернету і зберігав на власному компʼютері відеопродукцію з дитячою порнографією. Нині досудове розслідування завершене та обвинувальний акт направлений до прокуратури. Подальшу долю фігуранта вирішить суд. За скоєне зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення.

Про це повідомляє Баштанський районний відділ поліції.

Викрили зловмисника на зберіганні забороненого контенту співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Депатраменту кіберполіції Національної поліції України спільно з оперативниками та слідчими відділу поліції № 2 Баштанського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Снігурівського відділу прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, жорсткі диски та інші речові докази зберігання протиправного контенту та направили на експертизу.

Відповідно до висновків судової мистецтвознавчої експертизи на носіях зберігались файли, що містять дитячу порнографію.

За процесуального керівництва прокуратури Снігурівського відділу Баштанської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили зловмиснику про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 301-1 Кримінального Кодексу України «Умисне одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем чи технологій та умисне зберігання дитячої порнографії без мети збуту чи розповсюдження». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нині слідчі завершили досудове розслідування та направили обвинувальний акт до прокуратури, яка скерувала його до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, раніше у Миколаєві жінка, яка продавала фото своїх статевих органів у Мережі, отримала умовний термін покарання



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube