Rheinmetall в Україні буде випускати снаряди калібру 155 мм


08:0218.02.2024

Німецька військово-промислова компанія Rheinmetall заявила про плани відкрити завод з виробництва боєприпасів в Україні в рамках спільного підприємства з українським партнером

Про це повідомляє Reuters.

Rheinmetall, один з найбільших у світі виробників артилерійських і танкових снарядів, почав нарощувати виробництво після вторгнення Росії в Україну в 2022 році, яка стикається з гострою нестачею боєприпасів і чиї війська в останні дні були змушені вийти зі зруйнованого східного міста Авдіївка.

У суботу на Мюнхенській конференції з безпеки німецька компанія підписала меморандум про взаєморозуміння щодо будівництва та спільної експлуатації нового заводу з українським партнером, якого вона не назвала.

За словами представників Rheinmetall, завод в Україні вироблятиме шестизначну кількість снарядів калібру 155 мм на рік, але не повідомив, коли розпочнеться виробництво, і де буде розташоване підприємство.

Rheinmetall буде володіти 51% акцій нової компанії, а решта 49% акцій належатимуть українському партнеру.

Rheinmetall в Україні буде випускати снаряди калібру 155 мм 1
Rheinmetall в Україні буде випускати снаряди калібру 155 мм 3

Німецька компанія вже бере участь у спільному підприємстві в Україні з обслуговування та ремонту західних озброєнь, які допомагають Києву протистояти Росії. Вона також планує будувати бронетехніку в Україні.

Нагадаємо: Формула “ціна-вбивство” – нею керуються при створенні зброї в Україні, – Time

А в цьому році концерн Rheinmetall в Україні почне випускати бронетранспортери і машини піхоти (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube