Вже в наступному році. Концерн Rheinmetall в Україні почне випускати бронетранспортери і машини піхоти (ВІДЕО)


09:5802.12.2023

Німецький оборонний концерн Rheinmetall планує запустити свій завод в Україні у 2024 році, а через пів року після запуску – виробити там перший бронетранспортер Fuchs.

Про це заявив генеральний директор компанії Армін Паппергер, передає Reuters.

Паппергер сказав, що очікує укладення угоди з Україною про будівництво бронетранспортерів Fuchs (названих так від німецького слова “лисиця”) і бойових машин піхоти Lynx до початку наступного року.

“Після підписання контракту ми хочемо закінчити перший (Fuchs) протягом шести-семи місяців, а перший Lynx протягом 12-13 місяців”, – сказав він.

У жовтні Україна оголосила про створення спільного оборонного підприємства з Rheinmetall AG, яке допоможе з місцевим виробництвом деякого ключового обладнання, а також з обслуговуванням і ремонтом західних озброєнь, надісланих Києву для захисту від повномасштабного вторгнення Росії.

Україна значною мірою покладається на фінансову та військову підтримку Заходу, який вклав десятки мільярдів доларів в озброєння, відколи Росія розпочала повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року. Німеччина є ключовим союзником.

Українські чиновники сподіваються, що співпраця із західними виробниками озброєнь допоможе відродити вітчизняну оборонну промисловість, яка страждала від неефективності та непрозорості протягом багатьох років до російського вторгнення.

Київ також хоче спробувати зменшити свою залежність від західної допомоги, створити додатковий поштовх для економіки і прискорити постачання боєприпасів на фронт для підтримки контрнаступу проти більшої російської армії.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube