Зеленський зустрівся із прем’єр-міністеркою Данії та президентом Азербайджану (ФОТО)


14:5917.02.2024

У межах участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен.

Глава держави подякував Данії за постійне лідерство в допомозі Україні та високо оцінив надані 14 пакетів оборонної підтримки.

Зеленський зустрівся із прем’єр-міністеркою Данії та президентом Азербайджану (ФОТО) 1
Зеленський зустрівся із прем’єр-міністеркою Данії та президентом Азербайджану (ФОТО) 5

Співрозмовники скоординували завершальні кроки в підготовці двосторонньої безпекової угоди на основі Вільнюської декларації G7 та обговорили можливі дати підписання.

Президент України та очільниця уряду Данії приділили окрему увагу подальшій оборонній підтримці нашої держави, двосторонній співпраці та співпраці з іншими країнами для забезпечення України необхідним озброєнням.

Також ішлося про залучення Данії та данських компаній до спільного виробництва дронів.

Володимир Зеленський подякував Метте Фредеріксен за сприяння в просуванні Української формули миру. Лідери обговорили підготовку до першого Глобального саміту миру у Швейцарії, наголосивши на важливості широкої представленості країн.

Також у Мюнхені президент України провів зустріч із Президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим.

Глава Української держави привітав співрозмовника з перемогою на нещодавніх дострокових виборах Президента Азербайджану та висловив упевненість у подальшому зміцненні українсько-азербайджанських відносин.

«Ми дуже цінуємо теплі відносини між нашими державами та нашими суспільствами», – сказав Володимир Зеленський.

Президенти наголосили на незмінній взаємній підтримці суверенітету й територіальної цілісності обох держав.

Зеленський зустрівся із прем’єр-міністеркою Данії та президентом Азербайджану (ФОТО) 3

Під час зустрічі лідери обговорили двосторонню співпрацю в торговельно-економічній, енергетичній, гуманітарній та інших сферах.

Володимир Зеленський відзначив допомогу Азербайджану в забезпеченні надійного функціонування енергетичної системи України.

Окремо він подякував Ільхаму Алієву за реалізацію проєктів з відбудови міста Ірпеня та висловив сподівання на подальший внесок Азербайджану в економічне відновлення України.

Лідери обговорили можливі спільні економічні проєкти, серед іншого в енергетичній галузі. Зокрема, йшлося про можливе використання українських газосховищ.

Співрозмовники скоординували майбутні спільні зусилля. Володимир Зеленський розповів Ільхаму Алієву про підготовку до Глобального саміту миру у Швейцарії.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube