Розвідка США повідомила, яку “ядерну зброю” хоче розмістити РФ в космосі


08:1116.02.2024

Зброя космічного базування, яку, ймовірно, розробляє Росія, скоріш за все, є ядерним пристроєм для засліплення, глушіння або спалювання електроніки всередині супутників, а не вибуховою ядерною боєголовкою для їхнього збиття.

Про це повідомляє Reuters.

Розвіддані стали відомі в середу після того, як представник Майк Тернер, республіканець, голова комітету з розвідки Палати представників Конгресу США, виступив з незвичною заявою, в якій попередив про “серйозну загрозу національній безпеці”.

Джерело, поінформоване з цього питання, повідомило Reuters, що Вашингтон має нові розвідувальні дані, пов’язані з російським ядерним потенціалом і спробами розробити зброю космічного базування, але додало, що нові російські можливості не становлять нагальної загрози для Сполучених Штатів. Державний секретар США Ентоні Блінкен повторив цю думку в четвер, заявивши, що “це не активний потенціал”.

Аналітики, які відстежують російські космічні програми, кажуть, що космічна загроза – це, ймовірно, не ядерна боєголовка, а скоріше потужний пристрій, який потребує ядерної енергії для здійснення цілої низки атак на супутники.

Це можуть бути глушилки сигналів, зброя, здатна засліплювати датчики зображення, або – що ще страшніше – електромагнітні імпульси (ЕМІ), які можуть вивести з ладу всю електроніку супутників у певному орбітальному регіоні.

“Те, що Росія розробляє систему, яка живиться від ядерного джерела … і має можливості радіоелектронної боротьби на орбіті, є більш вірогідним, ніж теорія про те, що Росія розробляє зброю з ядерною боєголовкою”, – сказав Деріл Кімбелл, виконавчий директор адвокаційної групи Асоціації з контролю над озброєннями.

У доповіді Розвідувального управління Міністерства оборони США за 2023 рік говориться, що Росія розробляє цілий ряд озброєнь, призначених для ураження окремих супутників, а також, можливо, розробляє “більш потужні системи, які поширюють загрозу на структури всіх супутників”.
У четвер Кремль відкинув попередження США про нові ядерні можливості Москви в космосі, назвавши його “злісною вигадкою”.

Нагадаємо, Великий переполох в США через ядерну зброю РФ в космосі. Конгресмени вимагають розсекречення



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube