Князєва відсторонили від правосуддя. На 2 місяці


11:5106.02.2024

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верховного Суду Всеволода Князєва у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, повідомила ВРП.

Рішення щодо Князєва діятиме тимчасово, до 6 квітня 2024 року.

Розгляд клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Клименка Олександра Васильовича про тимчасове відсторонення судді Верховного Суду Князєва Всеволода Сергійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності було першим у порядку денному засідання ВРП на 6 лютого.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зазначили, що строк відсторонення Князєва прийнято  в межах строку досудового розслідування.

Нагадаємо, 30 січня колишній голова Верховного Суду Всеволод Князєв вийшов під заставу. Це сталося після того, як суд в декілька етапів зменшив розмір заставу – із 107 млн.грн. до 18,1 млн.грн.

Нагадаємо також: Агент Кирил. Голову Верховного суду здав НАБУ друг дитинства, екс-депутат Миколаївської міськради Горбуров

НАБУ викрило голову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабаря у розмірі 2,7 мільйона доларів. Гроші Князєв начебто отримував від людей, які виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго. У цій же справі проходить адвокат-посередник Олег Горецький. Також НАБУ оголосило підозру Жеваго у наданні неправомірної вигоди голові та суддям Верховного Суду.

Крім того, як повідомляло ІншеТВ, Князєв тепер двічі вільний – дружина розвелась з ним в Миколаєві і ділить майно



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube