Студенти Миколаївського будівельного коледжу представили свої концепції реконструкції скверу «Вітрильний» у Миколаєві (ЕСКІЗИ)


12:1006.02.2024

З 15 січня по 2 лютого 2024 р. у Миколаєві відбувся зимовий воркшоп з розробки концептуальних пропозицій реконструкцій скверу «Вітрильний» за участі студентів Миколаївського будівельного коледжу.

Результати воркшопу на свій сторінці в Фейсбук показав головний архітектор міста Миколаєва Євген Поляков, передає Інше ТВ.

За його словами, воркшоп включав аналіз території студентами, проведення лекцій експертами для студентів та розроблення архітектурних концепцій.

Результатами зимового воркшопу стали 3 архітектурні концепції, що були представлені громадськості м. Миколаїв 2 лютого 2023 в режимі онлайн-заходу.

Концепцією групи 1 (студенти – Кучеренко Д., Половинко Д., Духова А., викладач будівельного коледжу, під кураторством якого відбувалось розроблення концепції, – Литвиненко І.О.) передбачено утворення наступних функціональних зон скверу «Вітрильний»: ігрова зона, дитячий майданчик, зона відпочинку, зелена зона, фотозона. Однією, з точок тяжіння, передбачених у сквері є фонтан, до якого проходить струмок по території скверу, що є цікавим та незвичайним рішенням.

Концепцією групи 2 (студенти – Григор’єва А.О, Урсалова Т.С., Нечипоренко М.А., Макушин Я.В., викладач будівельного коледжу, під кураторством якого відбувалось розроблення концепції, – Шелест А.О.) передбачено функціональні зони скверу у вигляді фізкультурно-оздоровчої зони, зони пасивного відпочинку, майданчик для дітей старшого та молодшого віку, зони культурного відпочинку, фотозона, а також зона атракціонів, у якому планується розміщення колеса огляду, що є точкою тяжіння та родзинкою скверу. Концепцією детально продумано озеленення скверу.

Концепція, представлена групою 3 (студенти – Журавльова В.В., Кірлан А.С., Онощенко Д.О., Пирогова Д.І., викладач будівельного коледжу, під кураторством якого відбувалось розроблення концепції, – Сурмілов С.С.), передбачає планування скверу з центральним елементом у вигляді квітки. Надихнувшись ідеєю Датського проєкту парку «оперний театр», розташованого у місті Копенгаген, студенти використали біонічні форми у своєму проєкті. Також ними розроблений варіант концепції більш регулярного планування, в якому форма квітки трансформувалась у коло правильної форми. Концепцією передбачається створення дитячого та спортивного майданчиків, місце для паркування двоколісного транспорту (велосипеди, самокати тощо), зона тимчасового відпочинку, сцена для проведення локальних заходів, фотозони у набережній частині території з розташуванням скульптур, фунікулер для зручності пересування маломобільних груп населення, місце для забору води, що є актуальним в реаліях сьогодення для Миколаєва, місце для збору сміття, громадська вбиральня.

Як повідомляло Інше ТВ, Студенти Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури презентували ідеї реконструкції та благоустрою скверу ім. Т.Г. Шевченка у Миколаєві (ЕСКІЗИ)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube