На Херсонщині загинули французькі волонтери. Президенти відреагували


13:5602.02.2024

Вчора близько 16:00 1 лютого атакували Берислав Херсонської області: скинули боєприпаси на дві машини, у яких пересувалися представники гуманітарного центру. Внаслідок вибуху загинули двоє громадян Франції. Мінно-вибухові травми та вогнепальні поранення отримали ще троє французьких громадян та одесит — активіст українського представництва організації.

Як зазначив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін в ефірі Єдиного телемарафону, волонтери не узгодили з військовою адміністрацією маршрут свого пересування.

За попередніми даними слідства, окупанти здійснили масований обстріл із використанням безпілотників. Постраждалих доставили до лікарні, їм надають допомогу.

Президенти України та Франції відреагували на загибель двох французьких волонтерів у Херсонській області унаслідок російської атаки.

Президент Франції Емманюель Макрон наголосив, що французькі волонтери загинули в Україні внаслідок удару росії.

«Боягузливий і негідний вчинок. Я думаю про їхніх поранених близьких і товаришів. Я висловлюю солідарність усім волонтерам, які віддані справі допомоги людям», — пише Макрон.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що «російський терор не знає кордонів і національності жертв».

«Відважні французькі гуманітарні працівники допомагали людям, і ми завжди будемо вдячні за їхню людяність. Мої співчуття їхнім близьким. Бажаю якнайшвидшого одужання іншим, хто постраждав у цій жахливій атаці», — пише Зеленський.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube