В Польщі поліція побила двох українців (ФОТО)


09:4731.01.2024

Польська поліція у Варшаві побила двох українців.

Про це повідомляє правозахисник Віталій Махинько.

Він розповів, що чоловіки приїхали з Брюсселю до Варшави на декілька днів, відкрити фірму. В номер, де вони проживали увірвалась поліція, які побили та затримали українців. Одного, інваліда 2 групи, відпустили вранці, а другого через декілька днів. Йому висунули обвинувачення за те, що він вкусив поліцейського за ногу, коли проти нього лежачого використовували задушливий прийом. У поліцейському відділку не дозволили скористатись юридичною допомогою та не повідомили консульство. Після звільнення, українці пройшли медичний огляд та отримали всі необхідні документи що підтверджує завдання тілесних ушкоджень поліцейськими.

В Польщі поліція побила двох українців (ФОТО) 1
В Польщі поліція побила двох українців (ФОТО) 3

На сьогодні заяви про скоєний польськими поліцейськими злочин подані до прокуратури міста Варшави та управління поліції.

“В останній час я все більше фіксую порушення польською поліцією прав українців. Щобільше, велика кількість постраждалих саме українські жінки. На жаль, майже ніхто з потерпілих не готовий про це публічно заявляти та боротись за свої права”, – зазначив він.

Нагадаємо: Українські біженці масово покидають Польщу і Чехію. Куди їдуть?



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube