Трамп переміг на праймеріз Республіканської партії в Нью-Гемпширі


06:4424.01.2024

Дональд Трамп переміг на праймеріз Республіканської партії в Нью-Гемпширі, тоді як президент Джо Байден здобув перемогу на праймеріз Демократичної партії як кандидат на виборах.

Про це повідомляє Associated Press.

Переконлива перемога колишнього президента робить реванш з Байденом у листопаді більш імовірним, ніж будь-коли. Головна суперниця Трампа, Ніккі Гейлі, посіла друге місце.

Трамп переміг на праймеріз Республіканської партії в Нью-Гемпширі 1
Трамп переміг на праймеріз Республіканської партії в Нью-Гемпширі 3

“Нью-Гемпшир – перший в країні. Він не останній в країні”, – сказала Хейлі, виступаючи перед своїми прихильниками, додавши, що “ці перегони далекі від завершення”.

“Попереду ще десятки штатів, і наступним буде мій улюблений штат Південна Кароліна”, – наголосила вона.

Зазначається, що президент США Байден став переможцем на праймеріз Демократичної партії в цьому штаті.

Байден не проводив кампанії в штаті і не був включений до виборчих бюлетенів після того, як Нью-Гемпшир проігнорував нові партійні правила, провівши свої праймеріз перед праймеріз у Південній Кароліні.

У своїй заяві Байден подякував тим, хто вручну вписав його ім’я на праймеріз Демократичної партії, і звернувся до незалежних і республіканських виборців, які відкидають Трампа, з проханням підтримати його, Байдена, передвиборчу кампанію.

“Моє послання країні полягає в тому, що ставки не можуть бути вищими, – сказав Байден. “Наша демократія. Наші особисті свободи – від права вибору до права голосу. Наша економіка, яка переживає найсильніше відновлення в світі з часів COVID. Все поставлено на карту”.

Якщо виборці очікували від Трампа великодушної переможної промови, то у вівторок ввечері вони її не отримали.

“Ви не можете дозволити людям вийти сухими з води”, – заявив Трамп, критикуючи Хейлі за те, що вона не вийшла з перегонів після того, як він переміг на праймеріз Республіканської партії в Нью-Гемпширі.

Замість цього він повторив брехню про вибори 2020 року і розкритикував тих, хто проголосував за Хейлі, заявивши, що вони зробили це лише тому, що “хочуть, щоб я виглядав якомога гірше”.
На відміну від своєї передвиборчої промови в Айові, де він закликав до єдності, Трамп чітко демонструє свою лють через те, що Хейлі не відмовилася від участі у виборах, посівши друге місце.

“Я не дуже злюся. Я мщуся”, – сказав він натовпу прихильників, які зібралися в задушливому бальному залі готелю.

Трамп виграв праймеріз досить легко, ставши на шлях до третьої поспіль республіканської президентської номінації, який, ймовірно, може зупинити лише безпрецедентний крах або непередбачувані зовнішні обставини, – зазначає видання і додає, що ніколи раніше кандидат у президенти не перемагав у перших двох змаганнях за календарем первинних номінацій, як це зробив Трамп, і не ставав номінантом від партії на загальних виборах, що суттєво збільшує і без того досить імовірну перспективу реваншу між ним і президентом Джо Байденом.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube